Proto wekt wrevel op bij ploegmaats

MAANDAG, 9 NOVEMBER 2015, 12:49 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Silvio Proto zag in iedereen een schuldige voor het verlies op Sclessin, behalve bij zichzelf. Zijn uitspraken na de wedstrijd zorgden dan ook voor irritaties bij de spelers.

"Het verschil was al te zien bij de manier van verdedigen. De verdedigers van Standard deden hun werk voor hun doelman an tackelden", was een uitspraak van de doelman die hem niet in dank werd afgenomen.

Winnen en verliezen samen

"We respecteren Silvio, hij is onze doelman", reageerde Andy Najar op de uitspraak van Proto, "Maar naar mijn mening moeten spelers niet praten over andere spelers. Als we winnen, zegt niemand iets. Maar als we verliezen, gaan de tongen aan het rollen. We moeten als team rustig blijven zowel bij winst als bij verlies. We winnen samen, maar we verliezen ook samen. Er is geen reden om zo naar je ploegmaats uit te halen."

Verlies ligt aan de hele ploeg

"Wil hij daarmee zeggen dat wij niet tackelen en verdedigen", reageert ook Kara Mbodj verdedigend op de uitspraak, "Wie heeft de beste verdediging van eerste klasse op dit moment? Wie kreeg de minste goals tegen? Wij toch? Verliezen doe je met de hele ploeg. Dan moet je niet naar één of meerdere spelers beginnen wijzen. We hebben nagelaten om te doen wat we moesten doen, daarom hebben we verloren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.