Hasi: "Nog nooit normale match op Standard"

ZONDAG, 8 NOVEMBER 2015, 11:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wat mogen we vanmiddag verwachten van de klassieker? Het recente verleden leverde grimmige duels op. Besnik Hasi heeft zijn manschappen dan ook op alles voorbereid. "De voorbije jaren hadden we op een andere manier moeten antwoorden."

"Op Sclessin is er altijd iets te beleven", blikt Hasi terug en vooruit. "Waar Standard in het klassement ook staat, dit is een speciale wedstrijd voor hen. Als Anderlecht komt, sluiten spelers en supporters de rangen. Dan maakt Van Damme weer rushes zoals tien jaar geleden."

"We moeten voorbereid zijn op wat ons te wachten staat. De voorbije jaren gingen we te veel mee in hun manier van strijd voeren. Wat er ook gebeurt, we moeten ons eigen spel blijven spelen. We hebben onze nieuwkomers ingelicht over wat ons te wachten staat. Sinds ik in België ben, heb ik nog nooit een normale wedstrijd gespeeld op Standard en dat verwacht ik nu ook niet.

Vorig seizoen werd vooral Steven Defour erg warm welkom geheten. In de eerste wedstrijd (die met de tifo, red.) liet hij zich vangen en pakte hij dom rood. Vandaag verwacht Hasi een andere Defour. "Toen was Steven nog geen top, nu wel. Fysiek en mentaal is hij momenteel erg sterk. Ik denk dat hij er nu meer klaar voor is dan vorig seizoen."

Eén ding hoopt Hasi wel: dat de spelleiding zijn verantwoordelijkheid opneemt als het uit de hand dreigt te lopen. "De scheidsrechter wacht een erg moeilijke taak. De integriteit van de spelers moet altijd verdedigd worden, maar laat ons hopen dat het zo ver niet komt. Wij gaan voor een goede wedstrijd met duels en alles erop en eraan, maar wat er rond het veld gebeurt, moet binnen de grenzen van het normale blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.