Opinie: Punt(en) op White Hart Lane?

DONDERDAG, 5 NOVEMBER 2015, 11:06 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

OPINIES Anderlecht neemt het vanavond om 21.05 uur op tegen Tottenham. Puntgengewin op White Hart Lane is allerminst evident. Toch moet Anderlecht vol in eigen kansen geloven.

Sinds het seizoen 2012-2013 pakte Anderlecht een punt op het veld van AC Milan, Malaga, PSG, Arsenal, Dortmund, Galatasaray en Monaco. Anderlecht speelt vrijwel altijd sterke wedstrijden op bezoek bij grote(re) Europese clubs.

Op het veld van Qarabag ging het dan weer helemaal mis, waardoor de stuntzege tegen Tottenham op speeldag drie broodnodig was. Het gooide de stand in groep J alleszins volledig open.
 
Huidige Stand:

1 Monaco        3 – 5                               
2 Tottenham    3 – 4                          
3 Anderlecht    3 – 4                         
4 Qarabag       3 – 3                                                              
 
Als we er van uitgaan dat Monaco, Tottenham en Anderlecht hun tweede wedstrijd tegen Qarabag winnen, ziet de stand er als volgt uit:
 
Virtuele stand 1:

1 Monaco         4 – 8
2 Tottenham     4 – 7
3 Anderlecht     4 – 7
4 Qarabag        6 – 3
 
De paars-witte notabelen verklaarden dat ze vanavond voluit voor de overwinning gaan. Maar volstaat een punt?
  
Virtuele stand 2:

1 Monaco         4 – 8
2 Tottenham     5 – 8
3 Anderlecht     5 – 8
4 Qarabag        6 – 3
 
Resterende wedstrijden:

Monaco – Anderlecht
Tottenham – Monaco
 
Als Anderlecht in dit geval verliest van Monaco, hebben de Monegasken genoeg aan een salonremise tegen Tottenham op de slotspeeldag om zich te plaatsen en Anderlecht uit Europa te kegelen.
 
Conclusie:

Met één op zes tegen Tottenham en Monaco wordt het zo goed als onmogelijk voor Anderlecht. Haalt het twee of drie punten uit de twee partijen, blijft alles mogelijk. Met vier op zes ziet het er erg goed uit en met twee overwinningen is paars-wit al geplaatst na speeldag vijf.

Of nog korter samengevat: Winnen mag vanavond, verliezen niet.

Kan Steven Defour meer dan ooit de groep op sleeptouw nemen? Kan Stefano Okaka zijn bloedvorm verzilveren? Bewijst Kara Mbodj dat hij op middellange termijn zijn plaats heeft in de Premier League? En wat kunnen de vervangers van Praet en Obradovic?

We zijn even benieuwd als u. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.