Hoe gaat het met Antony Vanden Borre?

DONDERDAG, 5 NOVEMBER 2015, 08:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE 4 november 2014: met twee doelpunten is Anthony Vanden Borre de grote bezieler van het 3-3 gelijkspel op Arsenal. Een jaar later ziet zijn wereld er heel anders uit. Hoe gaat het vandaag met Vanden Borre? Het Nieuwsblad zocht het uit.

Sinds zijn verbanning naar de B-kern en het beruchte interview is Vanden Borre persona non grata bij Anderlecht. Hij traint met de beloften en dat is om 17 uur in de namiddag. Het gebeurt geregeld dat Vanden Borre zijn kat stuurt. Omdat hij geen zin heeft om pas tegen 20 uur thuis te zijn of omdat hij er niet raakt. De verdediger rijdt niet (graag) meer met de auto en moet steeds een vriend optrommelen om taxi te spelen. Elke afwezigheid wordt gerapporteerd.

“Mentaal is het voor Anthony niet altijd gemakkelijk om met de jongeren te trainen”, zegt zijn makelaar Fouad Ben Kaider. “Maar hij doet wat hij moet doen. Hij is niet in topvorm omdat hij wedstrijdritme mist, maar zijn conditie en gewicht zijn in orde. Hij traint ook individueel.”

“Nog toekomst bij Anderlecht met andere coach”

Vanden Borre vult zijn dagen met videogames en voetbal kijken. “Anthony is zeker niet depressief”, zegt broer Frank. “Hij geeft niet op. Eigenlijk hoopt hij op een terugkeer in de A-kern, want tegenover Anderlecht heeft hij spijt dat het zo gelopen is.”

Het probleem is echter Besnik Hasi. “Anthony zal zich niet excuseren”, zegt Ben Kaider. “Hij blijft achter zijn woorden staan en dat is zijn goed recht. Anthony heeft een probleem van man tot man met Hasi. Met een andere coach zou hij nog een toekomst hebben bij Anderlecht.” Toen de resultaten even tegenvielen, hoopte de clan-Vanden Borre op een ontslag, maar dat kwam er niet.

“Euro 2016 is een doel”

Sinds zijn verbanning speelde Vanden Borre drie keer met de beloften, opvallen deed hij niet. Omdat hij sukkelt met de kuit en de beloften nu alles op de Youth League zetten, is de kans groot dat zijn laatste wedstrijd in het Andelecht-shirt deze van 20 oktober tegen jong Westerlo was.

“Binnenkort zitten we samen met Anderlecht. Er is heel wat buitenlandse interesse", geeft Ben Kaider aan. "Anthony moet nu kiezen", gaat broer Frank verder. "Ofwel gaat hij naar een exotische club waar hij veel geld kan verdienen, ofwel naar een club met ambitie die hem kan lanceren naar Euro 2016."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.