Wie vervangt Dennis Praet?

DINSDAG, 3 NOVEMBER 2015, 07:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht moet het donderdag tegen Tottenham ook zonder Dennis Praet stellen? Wie vervangt hem? Verschillende opties liggen op tafel.

Zondag tegen Moeskroen koos Besnik Hasi voor Ibrahima Conté, maar de Guineër speelde geen al te beste partij. Vooral zijn eerste helft trok op niet veel. Het Laatste Nieuws denkt dat Matias Suarez de vrijgekomen plaats op links kan innemen. In een 4-3-3 zou hij inderdaad een logische optie zijn. Okaka in punt en Ezekiel en Suarez rond hem, dat kan vuurwerk geven.

Probleem is echter dat Praet niet echt als vleugelspits speelde, maar meer tussen de positie van linkermiddenvelder en -spits. Op die positie etaleert hij veel werkkracht, iets wat zeker op bezoek bij Tottenham zeer goed van pas zal komen. Het Nieuwsblad gelooft daarom eerder dat Youri Tielemans de plaats van Praet inneemt en dat denken wij ook. In dat geval krijg je een viermansmiddenveld met Dendoncker en Defour centraal, Tielemans links en Gillet of Najar rechts.

Jongeren Andy Kawaya en Dodi Lukebakio zijn ook echte linkerflankspelers, maar zij zijn beide meer offensieve types met een actie terwijl Hasi de voorkeur zal geven een een type dat meer werkt voor de ploeg. Zeker nu Frank Acheampong als linksachter aan de bak moet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.