Jelle Van Damme enige Belgische international

MAANDAG, 1 SEPTEMBER 2008, 23:08 - Junior
Anderlecht-Online No Image Found

Bondscoach René Vandereycken maakte vandaag zijn definitieve selectie bekend voor de belangrijke openingsduels van de kwalificatiecampagne voor het WK 2010. Enige Anderlecht-speler in de selectie is Jelle Van Damme.


Het dient gezegd: Jelle Van Damme zit in een vrij goede vorm. Zelfs in een wedstrijd als die van zaterdag, die je bezwaarlijk zijn beste kan noemen, toonde Jelle zich met twee assists en vooral heel veel présence in de duels.

Eén van de grootste verrassingen in de selectie is dat Guillaume Gillet, op dit moment één van de best voetballende spelers bij Anderlecht, niet opgeroepen werd. Een reden gaf de bondscoach niet, en dat zal hij naar eigen zeggen ook niet doen in de toekomst, maar Gillet zelf denkt dat de niet-selectie het resultaat is van enkele ongelukkige uitspraken in de pers.

Verder heel wat oude bekenden van Anderlecht in de selectie. Vincent Kompany, die sterk op dreef is in zijn eerste twee wedstrijden voor Manchester City, Mark De Man, nu verdedigend bij Roda JC, en Mémé Tchité, de voormalige Anderlecht-spits die, naar eigen zeggen, dicht bij een transfer naar Valencia staat.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.