Dubbelinterview: Wout Faes en Dodi Lukebakio

WOENSDAG, 8 JULI 2015, 12:24 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS In een dubbelinterview met de collega's van RSCA Tv tijdens de stage in het Nederlandse Tegelen, zien we twee goedgemutste 17-jarigen. Wat wil je als je mee kan trainen met de A-kern. Maak kennis met verdediger Wout Faes en flankaanvaller Dodi Lukebakio.

Op stage met A-kern
Lukebakio: "Ik had nooit gedacht dat ik zo vroeg naar de A-kern zou mogen overgaan en dat ik de kans zou krijgen om met de eerste ploeg op stage te gaan. Dat is altijd leuk want zo maak je de meeste progressie." "Ik denk dat we op deze stage heel veel gaan leren. We werken nu met heel goede trainers dus we zullen wel een heel pak opsteken", voegt Faes er nog aan toe. 

Overstap van beloften naar A-kern
Lukebakio: "Ik vind dat er een groot verschil is met de beloften want de spelers hebben meer ervaring. Je ziet ook dat dit voetbal voor volwassen is. Alles gaat veel sneller. En ook fysiek moet je er klaar voor zijn, anders sta je nergens." Faes treedt bij: "De snelheid van uitvoering is ook veel sneller. Je moet je dus aanpassen maar ik denk dat eens als je mee traint, je dit vanzelf wel doet."

Grootste kwaliteiten?
Faes: "Wat de grootste kwaliteiten van Lukebakio? Zijn één tegen één maar vooral zijn snelheid. Hij heeft ook goede diepgang. Als hij naar binnen kan komen en trappen dan is hij zeer gevaarlijk."
Lukebakio: "Wout speelt met een gemak dat weinig verdedigers hebben. Als hij de bal heeft blijft hij altijd zeer kalm en dat is zijn grootste kwaliteit. Je ziet meteen dat hij rust heeft aan de bal. Fysiek is hij ook heel sterk en één tegen één is hij moeilijk te verslaan."

Welke RSCA-speler als voorbeeld?
Faes: "Naar welke rsca speler ik vooral op kijk? Vooral naar de jongeren zoals Youri Tielemans en Leander Dendoncker. Ze kunnen school combineren met topsport, zij zijn een voorbeeld voor mij."
Lukebakio:"Mijn voorbeelden? Ik kijk wel op naar Najar want hij speelt op dezelfde positie als mij. Ik kijk veel naar zijn acties om te kijken of ik ze niet na kan doen."

Wie is de grootste grapjas?
Faes: "Ik denk Nathan Kabasele, hij komt dicht in de buurt." Lukebakio moest eveneens niet lang nadenken: "Ja vooral Kabasele en Mbemba. Dat zijn de komieken."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.