Selectie Anderlecht - BATE

DINSDAG, 29 JULI 2008, 16:51 - El_principito05
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs heeft zijn selectie van 20 spelers bekendgemaakt voor de wedstrijd van woensdag tegen BATE. Daarin werd Nicolas Frutos niet opgenomen omdat hij van Jacobs moet rusten tot hij volledig fit is.


Frutos is nog altijd op de sukkel met een kleine enkelblessure en Ariël Jacobs neemt liefst van al geen risico's met zijn spits en laat hem thuis.

Kanu of Suàrez zal Frutos vervangen. Over de doelmannenkwestie wou Jacobs niet veel kwijt. Hij zei alleen "dat dit de zaak niet ten goede brengt."

De wedstrijd tegen BATE is voor Anderlecht van het allergrootste belang. Als het de tweede voorronde overleeft is het sowieso al zeker van Europees voetbal. Jacobs heeft dan ook alle vertrouwen in zijn spitsen Kanu en Suàrez.

"Kanu heeft zich goed geïntegreerd in zijn nieuwe omgeving. Als hij morgen op het veld staat, denk ik niet dat hij zich plots vragen zal beginnen stellen", aldus de coach tijdens de persconferentie. "De kans is reëel dat hij woensdag een deel van de wedstrijd zal spelen." Suarez kende een moeilijker debuut dan de Braziliaan. "Ik heb zondag na de training voor het eerst een lang gesprek gehad met Matias", aldus Jacobs. "Hij vertelde me dat hij het moeilijk had in het begin. Hij verloor nog niet zo heel lang geleden zijn vader en is erg gehecht aan zijn moeder. Dan is het moeilijk om plots aan de andere kant van de wereld te gaan wonen. Maar de laatste tijd voelt hij zich beter en dat zag ik ook op training. Hij boekte de laatste dagen veel voouitgang. Hij heeft alvast getoond dat hij potentieel heeft."

De wedstrijd tegen de Wit-Russische leider is een uitdaging voor Jacobs.

"BATE Borisov zit momenteel in een winning mood", aldus de Anderlecht-coach. "Ze maken gemiddeld twee doelpunten per match, scoren vrij vroeg en vrij laat tijdens de partij en ze slikken minder dan een half doelpunt per wedstrijd", weet Jacobs. "BATE Borisov is een ploeg die compact voetbalt, maar ze spelen geen negatief voetbal. Ze krijgen geen karrenvracht aan kansen, maar ze scoren wel aan meer dan 50%."

Ook voor Losada is dit zijn mogelijk Europees debuut.

"Dit is mijn eerste match in Europa, maar ik ben er klaar voor", aldus de Argentijnse middenvelder. "Ik ben intussen 26 en heb voldoende ervaring. Veel weet ik wel niet van onze tegenstander van morgen", geeft hij toe. "Ik weet dat BATE Borisov eerste staat in hun competitie en dat ze nog niet verloren hebben, maar dat is het dan ook", aldus Losada. "Het doel morgen is te winnen, en liefst met zoveel mogelijk doelpunten verschil." Aldus Losada.

Selectie: Biglia, Boussoufa, Chatelle, Deschacht, Gillet, Goor, Juhasz, Kanu, Kruiswijk, Legear, Losada, Polak, Proto, Rnic, Sare, Schollen, Suarez, Vlcek, Wasilewski, Zitka



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.