Jacobs tevreden na oefenstage in Oisterwijk

MAANDAG, 14 JULI 2008, 14:36 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Coach Ariël Jacobs is tevreden na de zesdaagse oefenstage in het Nederlandse Oisterwijk. "We hebben kunnen werken in uitstekende materiële en klimatologische omstandigheden", vertelt Jacobs in Le Soir.


"Aangezien het nooit echt te warm is geweest hebben we ook op fysiek vlak hard kunnen werken. We hebben niet veel blessures opgelopen en op fysiek vlak staan we op het niveau dat we wilden."

De Braziliaan Kanu scoorde al meermaals in de oefenwedstrijden en lijkt zich goed te integreren. "Kanu verbaast ons op een positieve manier. Maar het is bijna te mooi om waar te zijn. Ik heb op het einde van de stage wel gevoeld dat de trainingsarbeid te zwaar werd voor hem. Laten we ons niet vergalopperen", blijft Jacobs voorzichtig.

Gisteren kwam Matias Suarez aan in Brussel. "Ik had hem liever al eerder in België gehad, maar dat was niet mogelijk. Suarez heeft maar een kleine week vakantie gehad aangezien hij de eindronde in tweede klasse moest spelen met Belgrano. Al kan dat ook een voordeel zijn omdat hij nog altijd het ritme zal hebben."

Hernan Losada is nog op zoek naar zichzelf. "Inderdaad, maar dat beseft hij zelf ook. Hij heeft me al verteld dat hij het soms moeilijk heeft met de intensiteit van de trainingen. Met alle respect die ik heb voor Germinal Beerschot, de bal gaat sneller bij Anderlecht. Maar ik ben ervan overtuigd dat Losada de kwaliteiten heeft om te slagen bij Sporting."

Ook Roland Lamah heeft nog wat aanpassingsproblemen. "Bij Anderlecht is de concurrentie groter dan bij Roda JC. Ik heb de indruk dat hij minder bevrijd is dan bij Roda omdat hij voelt dat hij niet de enige mogelijkheid is op zijn positie. Maar ook over hem maak ik me geen zorgen", aldus Jacobs.

Bron: Le Soir



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.