Wasilewski: "Ik wil mijn basisplaats behouden"

VRIJDAG, 11 JULI 2008, 19:13 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Marcin Wasilewski kon, net als de Tsjechen, snel terug naar huis na een teleurstellend EK 2008. In Anderlecht moet de Pool de concurrentie op de rechtsachterpositie aangaan met Nemanja Rnic.


Marcin mocht al na de groepsfase met Polen naar huis. Niet verwonderlijk dat de speler teleurgesteld was: “Ikzelf was echter tevreden over mijn tornooi. Ik werd ook opgemerkt door een buitenlandse ploeg, maar de interesse werd nooit concreet. Daarom heb ik er ook mijn slaap niet voor gelaten. Ik zit momenteel goed in België. Als ik zeg dat ik van Engeland droom, schrijven jullie meteen dat ik naar Engeland ga.”

De Poolse rechtsachter heeft geen schrik om de strijd aan te gaan met nieuwkomer Rnic: “In januari was Gillet mijn grote concurrent en behield ik ook mijn basisplaats. Het is normaal dat Anderlecht concurrenten aantrekt. Ik wil mijn basisplaats behouden, want alleen zo blijf ik kans maken op de nationale ploeg.“

Vorig seizoen kreeg Wasilewski maar liefst 14 gele kaarten onder de neus geduwd: “Ik probeer verfijnder te voetballen, maar ik zal nooit mijn stijl verloochen. Ik ben nu éénmaal een stevige verdediger. Ik wil er ook op wijzen dat ik vorig jaar geen enkele rode kaart heb gekregen. Alleen maar gele. De meeste gele kaarten pakte ik ook om de ploeg te helpen. Ik handelde in het belang van het team.”

Nieuw dit jaar is dat verschillende spelers verplicht Franse les moeten volgen. Marcin is nu al anderhalf jaar in België en spreekt maar een paar woorden Frans waardoor andere spelers constant moeten tolken: “Ik hoorde nog niets van de Franse lessen. Ik weet ook niet of ik daar tijd voor heb. Ik ben net voor de tweede keer vader geworden en ik wil zoveel mogelijk bij mijn gezin zijn.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.