Anderlecht tegen BATE Borisov of Valur Reykjavik

DINSDAG, 1 JULI 2008, 12:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag is er in het Zwitserse Nyon geloot voor de 1ste en 2de voorrondes van de UEFA Champions League. Anderlecht ontmoet eind juli de winnaar uit het duel tussen BATE Borisov en Valur Reykjavik.


Anderlecht neemt het in de 2de voorronde dus op tegen de winnaar uit deze 1ste voorronde. De heenwedstrijden van de 2de voorronde gaan door op 29 en 30 juli. De terugwedstrijden worden gespeeld 5 en 6 augustus. Paars-wit speelt eerst thuis.

BATE Borisov uit Wit-Rusland staat momenteel aan de leiding in de Wit-Russische competitie. Na 12 speeldagen heeft het vier punten voorsprong op eerste achtervolger FK Vitebsk. Alexander Hleb (VfB Stuttgart, Arsenal), Vitali Kutuzov (AC Milan, Sporting, Avellino, Sampdoria, Parma, Pisa) en Yuri Zhevnov (FC Moscow) zijn enkele bekende spelers die hun carrière begonnen bij BATE.

Valur Reykjavik uit IJsland doet het momenteel minder goed. De club staat na 9 speeldagen pas op de zesde plaats in de IJslandse competitie. Anderlecht en Valur kennen elkaar nog uit een ver verleden. In het seizoen 1969-1970 won Anderlecht in de Jaarbeursstedenbeker (voorloper van de UEFA Cup) tweemaal: 0-6 en 0-2 werd het toen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.