De Man denkt aan vertrekken

DINSDAG, 19 FEBRUARI 2008, 09:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Door de blessure van Pareja mocht Mark De Man zondag voor het eerst sinds lang nog eens starten. "Het voelde als een eerste schooldag", zegt de verdediger. Intussen denkt De Man aan vertrekken bij paars-wit.


"In de voorbereiding was ik geblesseerd en van toen af aan zijn Pareja en Juhasz achterin een complementair duo gaan vormen", zo vertelt de Brabander. "Ik moest daarna vooral depanneren, maar polyvalentie kan ook nadelig zijn. Op den duur vergat iedereen wat mijn beste positie was: centraal achterin."

Terwijl hij eind vorig seizoen nog Rode Duivel was, kwijnt De Man intussen weg op de invallersbank. Hij is intussen 25 en dat is een leeftijd waarop een voetballer zo veel mogelijk wil spelen. "Nog een seizoen als dit zal moeilijk zijn, want twee jaar bankzitten is sportieve zelfmoord. Ik kan niets eisen van Anderlecht, maar moet vooral aan mezelf denken."

En dus is een vertrek niet onwaarschijnlijk. Anderlecht bood hem een nieuw contract tot 2011 aan, maar De Man twijfelt sterk om dit te ondertekenen. "Ik wil eerst zien wat mijn kansen nog zijn. Dat Anderlecht met Kruiswijk een nieuwe centrale verdediger aantrok, wil al iets zeggen." Tijdens de winterstop waren er alvast enkele clubs die hem wouden huren, maar daar wou Anderlecht niet van weten.

Mark De Man heeft sinds kort ook een nieuwe manager, een Zuid-Afrikaan die in Spanje woont. Maakt hij dus in juni de overstap naar de Primera Division? "Ik zou me wel kunnen vinden in een subtopper uit een grote competitie als Spanje of Engeland." Als hij Anderlecht moet verlaten, zal het evenwel met pijn in het hart zijn. "Het was altijd al mijn droomclub", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.