Kranten lijken RSCA te steunen

MAANDAG, 9 DECEMBER 2002, 00:01 - Newssystem
Anderlecht-Online No Image Found

In 't sportkatern spreekt Het Laatste Nieuws van een 'Zwarte Zaterdag'. "Het duel tussen de Grote Twee gaat de geschiedenis in als de match van de schande, een aanfluiting van wat een topper hoort te zijn".

"Een ordinair straatgevecht", "het festival van de wansmaak", luidt het zelfs.
"De Bleeckeres verantwoordelijkheid is groot", vindt de krant. "Hij toonde in Brugge een manifest gebrek aan psychologisch doorzicht"
Het Nieuwsblad steunt scheidsrechter De Bleeckere in zijn commentaar. "Het werd een oorlog met kleine, gemene soldaatjes. De bevelhebber tussenin verdiende achteraf beter", klinkt het.
De krant rekende ook ??n en ander uit. Club Brugge-Anderlecht is met 50 fouten de vuilste match van het seizoen. Met 30 fouten heeft Anderlecht het record van de meeste fouten in ??n wedstrijd.
Het was ook de vuilste match tussen de Grote Twee uit de geschiedenis. Anderlecht-Club Brugge in 1998-1999 komt het dichtst in de buurt, met een rode en zes gele kaarten.
De Standaard heeft minder begrip voor het optreden van De Bleeckere. "Hij speelde een droevige hoofdrol in deze voetbalmoord. Hij was door zijn door zwakheid ge?nspireerd de hoofdschuldige in dit drama", luidt 't.
Op dezelfde bladzijde, in een andere commentaar: "De onmacht van de ref was schrijnend. Weer werd duidelijk waarom Belgi? geen arbiter had op het WK. De Bleeckere ging al voor de tweede keer dit seizoen compleet de mist in".
Maar ook: "Beide teams begonnen getergd aan de match. Hun instelling was fout". Over Maertens: "De jonge Bruggeling is dringend aan gespecialiseerde hulp toe."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.