Paars-wit is uitgebekerd

ZONDAG, 18 NOVEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht verloor met 3-4 van Lokeren in de 16e finales van de beker. Paars-wit kon een 3-0 voorsprong niet vasthouden, tekenend voor RSCA in dit seizoen.
Al na 7 minuten stuurde De Bilde Mornar diep en die scoorde de 1-0.

Anderlecht bleef aandringen en 5 minuten later stuurde alweer De Bilde, Crasson weg die voorzet. Aruna mist eerst nog maar Baseggio kon de 2-0 binnenschieten.
Lokeren weet niet wat te doen en even later staat het zelfs 3-0. Aruna loopt tot de achterlijn, zet voor en Mornar schiet de 3-0 tegen de netten.
De Waaslanders leken dood, maar niets was minder waar. Na 20 minuten profiteerde Lokeren van enige verwarring bij Anderlecht. De Boeck moest naar de kant met een enkelblessure. Zoundi dribbelde zich voorbij Oyen en bediende met Rudi een van de drie vrijstaande Lokeren-spelers aan de tweede paal: 3-1.
Vanaf nu werd Lokeren de betere ploeg en 4 minuten later stond het 3-2 wanneer Kristinsson vanop 20m binnen schoot.
Nog voor de rust was een uitstekende De Wilde nodig om Anderlecht overeind te houden op pogingen van onderandere Zoundi.
Na de rust stond het al snel gelijk. Oyen flaterde en Kristinsson opende voor Zoundi die binnen schiet: 3-3.
Paars-wit had nog eens moeten scoren toen een indirecte vrije trap, na een terugspeelbal, met de hand van de lijn wordt gekeerd door een Lokeren-speler, maar de scheidsrechter gaf geen penalty.
Vanaf dan hadden beide ploegen nog een paar kansen, met de beste voor Lokeren, die dan ook scoorden langs Bangoura die voorbij De Wilde kopte.