Anderlecht - Genk 3-3

ZONDAG, 9 SEPTEMBER 2001, 00:01 - Newssystem

Anderlecht heeft opnieuw punten verloren. Deze keer kwamen de Brusselaars niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Genk.
Aan de rust stond het 1-2 en dat was zeker verdiend te noemen.

De paars-witte verdediging werd verschillende keren volledig uitgespeed.
Crasson en Ilic speelden centraal, Hendrikx op links en Van hout op rechts. Al snel bleek dat dit geen goede combinatie was. Al in de eerste minuut ging een bal tegen de paal en amper 5 minuten later kon de volledig alleen gelaten Dagano de 0-1 scoren.
Anderlecht probeerde wel iets terug te doen maar slaagde hier niet in. De 1-1 (Van hout met kopbal) kwam dan ook volledig uit de lucht vallen.
Genk ging dan opnieuw beter spelen en zij maakten, al dan niet vanuit offside, de 1-2, opnieuw langs Dagano. Een verdiende voorsprong voor Genk dus, dankzij een falende Anderlecht verdediging.

Tijdens de rust herschikte Anthuenis de verdediging en de onzichtbare Seol werd vervangen door de pas uit blessure terug gekeerde Stoica.
Het spelbeeld veranderde. Paars-wit zette genk onder druk en dit resulteerde in een aantal goede kansen. Aruna was zeer bedrijvig maar hij dribbelde zich steeds vast. Ook De Bilde moest het afleggen tegen de ijzersterke Genk verdediging.
Het was Hendrikx die Anderlecht opnieuw in de match bracht. Hij trapte na 15 minuten in de tweede helft de 2-2 tegen de netten.
Anderlecht bleef nu komen, maar kwam niet tot echt goede kansen.
Yves Vanderhaeghe kon de 3-2 binnentrappen, na voorafgaand geklungel van Moons (Genk keeper).
In de slotfase kwam Genk dan opnieuw opzetten en toen Ilic ging trekken in het strafschopgebied, mocht Thijs vanop de stip gelijk maken.
Zo verliest Anderlecht voor de 2e opeenvolgende keer punten.