Archieven

 31-05-2012 

Programma tussenseizoen 2012-2013

Programma  tussenseizoen 2012-2013

De spelers en staf van Anderlecht genieten nog van hun verlof, maar binnen een goeie twee weken worden de trainingen alweer hervat. Op 18 juni wordt iedereen opnieuw in het Astridpark verwacht (behalve de internationals). Lees verder »

Werkzaamheden aan stadion volop bezig

Werkzaamheden aan stadion volop bezig

Na de laatste wedstrijd tegen Standard is Anderlecht begonnen met verbouwingswerken aan het Constant Vanden Stock-stadion. De werken, die nodig zijn om te voldoen aan de UEFA-normen, zijn intussen volop bezig en schieten goed op. Lees verder »

Vanden Stock: "Ik kende Van den Brom niet"

Vanden Stock:

John van den Brom, de nieuwe Anderlecht-coach, was tot voor kort een onbekene voor Roger Vanden Stock. "Om eerlijk te zijn kende ik hem niet echt, maar Herman Van Holsbeeck heeft mij overtuigd van zijn enorme kwaliteiten." Lees verder »

Anderlecht volgt Mexicaanse international

Anderlecht volgt Mexicaanse international

Nu de nieuwe coach gekend is speurt Anderlecht verder naar versterking voor zijn kern. Zo zou de Mexicaan Aldo de Nigris van CF Monterrey in de belangstelling staan van paars-wit. Dat meldt de Franse site topmercato.com. Lees verder »

Emmerechts promoveert van beloften tot T3

Emmerechts promoveert van beloften tot T3

Geert Emmerechts, vorig seizoen coach van de beloften, wordt naast Besnik Hasi de tweede assistent van John van den Brom. "Als ik Emmerechts bezig zie op ons jeugdcomplex ben ik altijd erg gecharmeerd", zegt Roger Vanden Stock. Lees verder »

Van Handenhoven nieuwe teammanager

Van Handenhoven nieuwe teammanager

José Garcia zal volgend seizoen niet langer de teammanager van Anderlecht zijn. Het bestuur stelde zijn functioneren in vraag, wat leidde tot zijn vervanging. Zijn vervanger is een verrassende naam: Gunther Van Handenhoven. Lees verder »

Mbenza mag blijven, Kabangu niet

Mbenza mag blijven, Kabangu niet

Bedi Mbenza tekent binnenkort een driejarig contract bij Anderlecht. Zijn landgenoot Patou Kabangu blijft niet. Zijn optie wordt niet gelicht. "Voor Patou hebben we voldoende alternatieven", legt Herman Van Holsbeeck uit. Lees verder »

De Sutter bezoekt lezende scholieren

De Sutter bezoekt lezende scholieren

Tom De Sutter bracht gisteren een bezoekje aan de klas 1B van het Maria-Jozef instituut in Geraardsbergen. Die klas won een leesbevorderingswedstrijd voor leerlingen uit de leerlingen uit de eerste graad TSO en BSO. Lees verder »

Bulykin: "Aanvallend voetbal in 4-3-3"

Bulykin:

Niemand minder dan Dmitri Bulykin bracht Anderlecht op het spoor van John van den Brom. De bij Anderlecht mislukte Rus bloeide onder Van den Brom helemaal open bij ADO. "Van den Brom haalde me uit de put", zo vertelt Bulykin. Lees verder »

 30-05-2012 

Van den Brom brengt geen assistent mee

Van den Brom brengt geen assistent mee

Volgens de Nederlandse pers zou John van den Brom zijn assistent Peter van Vossen meenemen naar Anderlecht, maar dat sprak hij tegen op de persconferentie. Van den Brom komt alleen en Besnik Hasi zal hem bijstaan als T2. Lees verder »

"Van den Brom past perfect in het profiel"

Met John van den Brom trok Anderlecht een coach aan met een nog vrij bescheiden palmares. "We wilden iemand die hongerig is, een 'coming man'. Dit is het gepaste moment om dat risico te nemen", aldus voorzitter Roger Vanden Stock. Lees verder »

John van den Brom officieel voorgesteld

John van den Brom officieel voorgesteld

Anderlecht heeft zijn nieuwe coach John van den Brom vanmiddag in Neerpede voorgesteld aan de pers. De Nederlander tekende een contract voor drie jaar in het Astridpark. Paars-wit betaalt Vitesse 400.000 euro voor zijn komst. Lees verder »

"Van den Brom zal een echte aanwinst zijn"

Frits Barend, een Nederlandse sportjournalist, en Johan Boskamp zijn allebei vol lof over John van den Brom. "Aantrekkelijk, creatief, aanvallend en gedurfd", zo omschrijft Boskamp het voetbal dat Van den Brom bij Vitesse bracht. Lees verder »

De voetbalvisie van John van den Brom

De voetbalvisie van John van den Brom

Waaraan mag de Anderlecht-fan zich verwachten met John van den Brom als coach? Het Laatste Nieuws analyseert waar de Nederlander voor staat. "Er is in mijn ploeg geen plaats voor vedetten", zei hij ooit. Lees verder »

Anderlecht zocht een type-Klopp als coach

Anderlecht zocht een type-Klopp als coach

In de zoektocht naar een nieuwe trainer speurde Anderlecht naar een type-Jurgen Klopp. Die loodste Borussia Dortmund de voorbije twee jaar naar de Duitse titel. Hij deed dit met beperkte middelen en een erg jong elftal. Lees verder »

Rangnick haakte zelf af als kandidaat-coach

Rangnick haakte zelf af als kandidaat-coach

Naast John van den Brom was ook de Duitser Ralf Rangnick lang in de running om de nieuwe Anderlecht-coach te worden. Gisteren liet hij evenwel weten te bedanken voor het aanbod. Een aanbod van Bayern München deed hem twijfelen. Lees verder »

Cordier: "Begrijp dat ik moest vertrekken"

Cordier:

Na 3,5 jaar bankzitten trekt Michaël Cordier de Anderlecht-deur achter zich dicht. Toch kijkt hij met een goed gevoel terug. "Maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij een club waar ik kans maak om titularis te worden." Lees verder »

 29-05-2012 

De Gelderlander: 'Vd Brom naar Anderlecht'

De Gelderlander: 'Vd Brom naar Anderlecht'

Volgens de Nederlandse krant De Gelderlander wordt John van den Brom toch de nieuwe coach van Anderlecht. De krant vernam dit nieuws uit meerdere bronnen in de omgeving van paars-wit. Morgen zou Anderlecht Van de Brom voorstellen. Lees verder »

EK levert Anderlecht 540.000 euro op

EK levert Anderlecht 540.000 euro op

Met Marcin Wasilewski (Polen) en Behrang Safari (Zweden) heeft Anderlecht twee spelers die aan het EK voetbal deelnemen. De Uefa betaalt paars-wit hiervoor 540.000 euro, ofwel 270.000 euro per speler. (HNB) Lees verder »

Bradley genoemd als opvolger Biglia

Bradley genoemd als opvolger Biglia

In de Italiaanse media wordt Michael Bradley geciteerd als opvolger van Lucas Biglia bij Anderlecht. Zijn manager ontkent dat Roma en Napoli opties zijn voor de Chievo-middenvelder, maar doet dat niet als Anderlecht genoemd wordt. Lees verder »

Zukanovic weer in beeld

Zukanovic weer in beeld

Nu Anderlecht nog niet zeker is van Champions League-deelname komt Ervin Zukanovic weer in beeld als opvolger van Roland Juhasz. De centrale verdediger van Kortrijk is een goedkoper dan de buitenlandse pistes. (HNB) Lees verder »

Anderlecht geeft Van den Brom nog niet op

Anderlecht geeft Van den Brom nog niet op

Volgens Het Nieuwsblad blijft Anderlecht hopen om John van de Brom los te weken bij Vitesse. Hoewel Van den Brom vorige week aankondigde bij Vitesse te blijven, zou Vitesse-voorzitter Jordania een vertrek niet ongenegen zijn. Lees verder »

Bruno scoort voor verliezende Belgische U19

Bruno scoort voor verliezende Belgische U19

De Rode Duivels U19 hebben hun laatste wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi met 2-1 verloren van Spanje. Het Anderlecht-viertal Lukaku, Vervoort, Praet en Bruno begon in de basis. Die laatste scoorde het Belgische doelpunt. Lees verder »


 28-05-2012 

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Pke (Pieter). Hij is reeds 10 jaar achter de schermen actief voor deze website. Dankzij zijn inzet, is Anderlecht-online kunnen uitgroeien tot de grootste RSCA fansite. Bedankt en proficiat! Lees verder »

Wasilewski mag naar het EK

Wasilewski mag naar het EK

De Poolse bondscoach Franciszek Smuda heeft zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK in Polen en Oekraïne. Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski is één van de 23 spelers en mag dus naar het EK in eigen land. Lees verder »

 27-05-2012 

Tweede plek voor U13 op Bassevelde Cup

Tweede plek voor U13 op Bassevelde Cup

De miniemen van Anderlecht hebben op het prestigieuze jeugdtoernooi van Bassevelde de tweede plaats bemachtigd. In de finale won FC Barcelona met het kleinste verschil: 1-0. Eerder op de dag klopte paars-wit PSV nog met 3-0. Lees verder »

U13 Anderlecht doen gooi naar toernooiwinst

U13 Anderlecht doen gooi naar toernooiwinst

Dit weekend wordt op de terreinen van het Oost-Vlaamse Bassevelde de U13 Cup afgewerkt. Het toernooi van Bassevelde is een internationaal miniementoernooi waar ieder jaar topclubs als Barcelona, Liverpool en Ajax aan deelnemen. Lees verder »

 26-05-2012 

"Villas-Boas naar Anderlecht? Nonsens"

Anderlecht ontving een sollicitatie van ex-Chelsea coach André Villas-Boas voor het trainerschap, zo berichtten enkele kranten eerder deze week. Onzin volgens Carlos Gonçalves, de zaakwaarnemer van de Portugese oefenmeester. Lees verder »

Kinesist mee op vakantie met Vargas

Kinesist mee op vakantie met Vargas

Ronald Vargas vertrekt op vakantie naar zijn geboorteland Venezuela en Anderlecht stuurt kinesist Koen Walravens mee. Zo hoopt paars-wit de middenvelder klaar te stomen voor de voorbereiding na zijn zware knieblessures. (HNB) Lees verder »

Odoi: "Tegengoal herbekijken en analyseren"

Odoi:

Denis Odoi kende een bevredigend debuut bij de Rode Duivels. Toch gingen hij en Alderweireld niet vrijuit bij het eerste tegendoelpunt. "Wat er juist gebeurde bij die goal zullen we nog eens moeten herbekijken en ook analyseren." Lees verder »

Gelijkspel Odoi, winst Kouyaté

Gelijkspel Odoi, winst Kouyaté

De Rode Duivels hebben 2-2 gelijk gespeeld tegen Montenegro. Denis Odoi speelde de hele match, Guillaum Gillet kwam niet van de bank. In Afrika won Senegal met 0-1 van Marokko. Cheikhou Kouyaté viel in na 79 minuten. Lees verder »


 25-05-2012 

Keeperstrainer Martens blijft bij Genk

Keeperstrainer Martens blijft bij Genk

De Genkse keeperstrainer Guy Martens zal de technische staf van Anderlecht niet komen versterken. Martens heeft na een onderhoud met Racing Genk beslist om zijn club trouw te blijven. Dat meldt de Limburgse club op zijn website. Lees verder »

Suarez mag weg voor vijftien miljoen

Suarez mag weg voor vijftien miljoen

Matias Suarez heeft te kennen gegeven dat hij klaar is voor een stap hogerop en dat hij deze zomer wil vertrekken bij Anderlecht. Volgens het Duitse persagentschap DPA zou paars-wit hem voor vijftien miljoen euro laten gaan. Lees verder »

Gelijkspel voor Praet, Bruno, Vervoort en co

Gelijkspel voor Praet, Bruno, Vervoort en co

De Belgische U19 hebben in de tweede wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi 1-1 gelijk gespeeld tegen Armenië. België kwam via Gent-speler Hannes Van der Brugge op voorsprong, maar twee minuten voor tijd maakte Armenië gelijk. Lees verder »

Lukaku: "Geef mij maar De Boeck als coach"

Lukaku:

Jordan Lukaku speelt straks met de Belgische U19 de tweede wedstrijd op het EK-kwalificatietoernooi in Italië. Na de nederlaag tegen Italië is winst een must. "De kans om naar een EK te gaan laat je toch niet zomaar schieten." Lees verder »

Suarez: "Ik wil vertrekken"

Suarez:

In de kranten wordt het interview van Matias Suarez op de Argentijnse radiozender Cadena3 vandaag verder uitgediept. Daarin stelt Suarez onomwonden dat hij weg wil. Een concrete aanbieding van Bayern München is er nog niet. Lees verder »

Ook Villas-Boas solliciteert bij Anderlecht

Ook Villas-Boas solliciteert bij Anderlecht

Anderlecht blijft intussen een resem CV's ontvangen van kandidaat-coaches. Daarbij ook een opvallende naam: ex-Chelsea-coach André Villas-Boas. Intussen maakt Herman Van Holsbeeck zich sterk dat er snel een coach wordt gevonden. Lees verder »

 24-05-2012 

Suarez: "Managers praten met Bayern"

Suarez:

Trekt Matias Suarez naar Bayern München? De Duitse club zou de Gouden Schoen erg graag inlijven. "De aanbieding van Bayern is de meest concrete. Mijn zaakwaarnemers zijn nu in München", zegt Suarez op de Argentijnse radio. Lees verder »

Ook Rossi en Di Canio komen in beeld

Ook Rossi en Di Canio komen in beeld

Nu John van den Brom heeft afgehaakt, moet Anderlecht zijn blik verleggen naar andere coaches. Ralf Rangnick blijft een optie en Anderlecht contacteerde ook Gianfranco Zola. Ook Luigi De Canio en Delio Rossi komen in beeld. Lees verder »

Kabananga uitgeleend aan Roeselare

Kabananga uitgeleend aan Roeselare

Anderlecht leent Junior Kabananga volgend seizoen uit aan tweedeklasser Roeselare. Dit seizoen revalideerde Kabananga de hele tijd nadat hij vorig jaar een zware knieblessure opliep tijdens zijn uitleenbeurt aan Beerschot. Lees verder »

Anderlecht volgt Noor Henriksen

Anderlecht volgt Noor Henriksen

De Noorse middenvelder Markus Henriksen (19) staat volgens Het Nieuwsblad in de belangstelling van Anderlecht. De voorbije winter stond Henriksen dicht bij Club Brugge, maar in laatste instantie sprongen de onderhandelingen af. Lees verder »

KV Mechelen geïnteresseerd in Reynaldo

KV Mechelen geïnteresseerd in Reynaldo

Volgens Gazet van Antwerpen staat Reyaldo in de belangstelling van KV Mechelen. Malinwa zoekt offensieve versterking en denkt daarbij aan de Braziliaan die Anderlecht wil verkopen. Of Mechelen hem kan betalen, is een andere zaak. Lees verder »

Prijzen abonnementen blijven ongewijzigd

Prijzen abonnementen blijven ongewijzigd

De werkzaamheden aan het Constant Vanden Stock-Stadion zijn begonnen. Zo worden alle oranje zitjes vervangen door paars-witte stoeltjes, met een comfortabele rugleuning. Hierdoor verliezen sommige abonnees hun vertrouwde plaats. Lees verder »

 23-05-2012 

Van den Brom wijst aanbod Anderlecht af

Van den Brom wijst aanbod Anderlecht af

Anderlecht mag John van den Brom schrappen als kandidaat-coach voor volgend seizoen. De Nederlandse trainer van Vitesse blijft zijn club trouw ondanks de interesse van paars-wit. Dat valt te lezen op de website van Vitesse. Lees verder »

Belgische U19 starten met nederlaag

Belgische U19 starten met nederlaag

De Belgische U19 hebben hun eerste match op het EK-kwalificatietoernooi met 1-2 verloren van Italië. Jordan Lukaku speelde de hele match, Jonathan Vervoort werd in de 33e minuut vervangen en Dennis Praet viel in na 63 minuten. Lees verder »

Rangnick of Van den Brom: wie wordt het?

Rangnick of Van den Brom: wie wordt het?

Wie wordt de nieuwe Anderlecht-coach? Het Nieuwsblad schuift John van den Brom naar voor, die beslist vandaag over zijn toekomst bij Vitesse. Het Laatste Nieuws weet dat Ralf Rangnick, die Besiktas afwees, de beste papieren heeft. Lees verder »

Jacobs geen bondscoach: "Goede coach nodig"

Jacobs geen bondscoach:

In Humo laat Ariël Jacobs weten dat hij geen Belgisch bondscoach wil worden. "Ik ben nog te graag elke dag met mijn spelers bezig", zegt Jacobs. "Als bondscoach zie je je groep zes keer per jaar: wat kan je in die tijd doen?" Lees verder »

Schollen voor drie jaar naar STVV

Schollen voor drie jaar naar STVV

Davy Schollen, wiens contract na zes jaar bij Anderlecht niet meer verlengd werd, heeft een contract voor drie jaar getekend bij degradant Sint-Truiden. "STVV hoort thuis in eerste. Ik wil helpen zo snel mogelijk terug te keren." Lees verder »


 22-05-2012 

Praet: "Volgend jaar volledig doorbreken"

Praet:

De jongere waarvan men bij Anderlecht het meest verwacht, is ongetwijfeld Dennis Praet. Volgend seizoen wil hij doorbreken. Hij rekent hiervoor op een goede coach. "Geef mij maar een Nederlander die aanvallend voetbal predikt." Lees verder »

Ook Rangnick en Zola kandidaat-coach

Ook Rangnick en Zola kandidaat-coach

Het Laatste Nieuws weet dat Herman Van Holsbeeck al twee keer gesproken heeft met de Duitse coach Ralf Rangnick. Ook Fred Rutten werd al eens gepolst. Het Nieuwsblad schuift dan weer de Italiaan Gianfranco Zola naar voor. Lees verder »

Martens te duur voor Anderlecht?

Martens te duur voor Anderlecht?

Nu Anderlecht nog niet zeker is van Champions League-deelname lijkt het ook de komst van Maarten Martens te mogen vergeten. De looneisen van de Belg liggen vrij hoog, maar de CL-centen konden een extra inspanning mogelijk maken. Lees verder »

 21-05-2012 

Ook Griek Malezas op lijstje Anderlecht

Ook Griek Malezas op lijstje Anderlecht

De Eurocrisis lijkt Anderlecht naar de Griekse markt te lokken. Na rechtsback Skondras (Atromitos) zou Anderlecht nu ook Stelios Malezas volgen. Malezas is een centrale verdediger van PAOK Saloniki die in de EK-preselectie zit. Lees verder »

 20-05-2012 

Van Holsbeeck: "Plan B nu bovenhalen"

Van Holsbeeck:

De Champions League-winst van Chelsea is financieel een fikse tegenvaller voor Anderlecht. "We moeten nu ons plan B bovenhalen", zucht manager Herman Van Holsbeeck, "waarbij we elke cent vijf keer moeten omdraaien." Lees verder »


 19-05-2012 

Anderlecht scout Griekse rechtsback

Anderlecht scout Griekse rechtsback

Hoewel Anderlecht met Wasilewski en Odoi al twee rechtsachter heeft, kijkt het toch uit naar een nieuwe. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit Giannis Skondras, een 22-jarige Griekse rechtsback, al drie keer heeft gescout. Lees verder »

Genk boos op Anderlecht

Genk boos op Anderlecht

Anderlecht heeft zijn oog laten vallen op keeperstrainer Guy Martens van RC Genk en dat stemt de Limburgers niet blij. "We zijn niet opgezet met de manier waarop Anderlecht deze zaak heeft aangepakt", zegt directeur Dirk Degraen. Lees verder »

Samenwerking met Eendracht Aalst?

Samenwerking met Eendracht Aalst?

Anderlecht gaat mogelijk samenwerken met tweedeklasser Eendracht Aalst. In de kranten vertelt Aalst-voorzitter Frank De Roose dat hij met paars-wit een verkennend gesprek had over het uitlenen van spelers. Lees verder »

Jovanovic staakt gesprekken met Al Shabab

Jovanovic staakt gesprekken met Al Shabab

Milan Jovanovic was begin deze week in onderhandeling met Al Shabab, de club van Michel Preud'homme, over een transfer. Woensdag blies hij de gesprekken plots op, hopend op een signaal van Anderlecht over een contractverlenging. Lees verder »

 18-05-2012 

Suarez mag transfer naar Engeland vergeten

Suarez mag transfer naar Engeland vergeten

Matias Suarez zal Anderlecht deze zomer niet verlaten voor een Engelse club. Omdat hij geen 75 % van de interlands speelde de voorbije twee jaar, moest hij hopen dat voor hem een uitzondering gemaakt zou worden. Dit gebeurt niet. Lees verder »

Toch geen operatie voor Suarez

Toch geen operatie voor Suarez

Hoewel zo gemeld door Anderlecht, is Matias Suarez dinsdag toch niet geopereerd aan de knie. Na overleg met de medische staf kiest Suarez om de ontsteking aan zijn patellapees met rust te laten genezen. Lees verder »

Schollen praat met degradant STVV

Schollen praat met degradant STVV

Davy Schollen keert mogelijk terug naar zijn ex-club STVV. Beide partijen hadden hierover al een eerste gesprek. "Davy is een interessante piste, maar we hebben nog een lange weg te gaan", zegt Jan-Pieter Martens, TD van STVV. Lees verder »

 16-05-2012 

Kouyaté wordt half juni geopereerd

Kouyaté wordt half juni geopereerd

De beslissing over de operatie van Cheikhou Kouyaté is gevallen. Half juni, na een oefeninterland met Senegal, gaat hij onder het mes. Hij kan zo de Olympische Spelen en het seizoensbegin met Anderlecht meemaken. Lees verder »

Interesse in keeperstrainer RC Genk?

Interesse in keeperstrainer RC Genk?

Anderlecht is nog op zoek naar een keeperstrainer voor volgend seizoen en in het geruchtencircuit valt de naam van Guy Martens, de succesvolle keeperstrainer van RC Genk. Hij zegt wel nog niets van Anderlecht gehoord te hebben. Lees verder »

Anderlecht dineert voor het goede doel

Anderlecht dineert voor het goede doel

De spelers van Anderlecht hadden gisteren hun laatste afspraak van het seizoen op de club. Ze gingen aan tafel met politici, zakenmensen en (gefortuneerde) supporters voor de 'Constant Vanden Stock Foundation Gala Night 2012'. Lees verder »

 15-05-2012 

Wat denken ex-spelers over nieuwe coach?

Wat denken ex-spelers over nieuwe coach?

In de Concentra-kranten geven een aantal oud-spelers van Anderlecht hun mening over wie de nieuwe coach moet worden. De meesten zijn gewonnen voor een coach die Anderlecht zijn huisstijl terug geeft en die omkan met vedetten. Lees verder »

Suarez vandaag geopereerd aan patellapees

Suarez vandaag geopereerd aan patellapees

Matias Suarez wordt vandaag geopereerd aan de patellapees. De Argentijn sukkelt hier al een tweetal maanden mee, maar werd steeds opgelapt om te kunnen spelen. Hij zal de voorbereiding op het seizoen gewoon kunnen aanvatten. (HLN) Lees verder »

Juhasz geopereerd aan vinger

Juhasz geopereerd aan vinger

Roland Juhasz onderging gisterenmorgen een kleine operatie aan de vinger. "Ik moet nu tien dagen een verband dragen. Daarna krijg ik een ander om eind deze maand met de nationale ploeg nog te spelen", legt de verdediger uit. Lees verder »

Safari opgenomen in Zweedse EK-selectie

Safari opgenomen in Zweedse EK-selectie

De Zweedse bondscoach Eric Hamren heeft zijn 23 spelers voor het EK voetbal bekend gemaakt. Anderlecht-linksachter Behrang Safari zal er in Polen en Oekraïne bij zijn. Ook Christian Wilhelmsson (ex-Anderlecht) is geselecteerd. Lees verder »

Verjaardag Sporzafanaat

Verjaardag Sporzafanaat

Vandaag is het de verjaardag van Sporzafanaat, één van onze meest trouwe Nederlandstalige nieuwsredacteurs. We wensen hem bij deze te bedanken voor al het geleverde werk en wensen hem een gelukkige verjaardag! Lees verder »

 14-05-2012 

Van Holsbeeck: "Met bepaalde piste bezig"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck vernam dinsdag al dat Ariël Jacobs opstapt als coach. "We zijn tot het besluit gekomen dat het beter was om op een hoogtepunt te stoppen", legt Van Holsbeeck, die nu op zoek moet naar een opvolger, uit. Lees verder »

Nürnberg toont interesse in De Sutter

Nürnberg toont interesse in De Sutter

Zelfs nu Ariël Jacobs stopt als Anderlecht-trainer lijkt Tom De Sutter te vertrekken. Zijn zaakwaarnemer sprak al met het Duitse Nürnberg, de club van Timmy Simons. Ook bij Club Brugge en RC Genk circuleert zijn naam. (HLN) Lees verder »

Suarez: "Dit was een superseizoen"

Suarez:

Met de bekroning tot Profvoetballer van het Jaar en een doelpunt tegen Standard zette Matias Suarez gisteren de kers op de taart. "Dit seizoen was al fantastisch, nu is het helemaal geslaagd", klonk het voldaan. Lees verder »

 13-05-2012 

Collin: "Gerenommeerde buitenlandse coach"

Collin:

Wie Ariël Jacobs zal opvolgen, is nog niet geweten. Tegen Sportweekend-journalist Eddy Demarez liet Anderlecht-bestuurder Philippe Collin zich alvast ontvallen dat het waarschijnlijk een "gerenommeerde buitenlandse coach" wordt. Lees verder »

Jacobs stapt op als coach van Anderlecht

Jacobs stapt op als coach van Anderlecht

Vlak na de wedstrijd tegen Standard heeft Ariël Jacobs meegedeeld dat hij afscheid neemt als coach van Anderlecht. "Ik doe dit in het belang van de club", aldus Jacobs. "Het is een beslissing van het verstand, niet van het hart." Lees verder »

Vlotte winst voor Anderlecht in slotmatch

Vlotte winst voor Anderlecht in slotmatch

In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Anderlecht met 3-0 gewonnen van Standard. Mbokani voor de pauze en Suarez en Canesin erna, scoorden voor paars-wit. Schollen nam met enkele knappe reddingen waardig afscheid. Lees verder »

Suarez is de Profvoetballer van het Jaar

Suarez is de  Profvoetballer van het Jaar

Matias Suarez is door zijn collega's verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Hij haalde het met een ruime voorsprong op Kevin De Bruyne en Dieumerci Mbokani. Jeremy Perbet eindigde als vierde, Vadis Odjidja werd vijfde. Lees verder »

Daum mag niet naar Anderlecht

Daum mag niet naar Anderlecht

In de ontslagovereenkomst van Christophe Daum bij Club Brugge is een clausule opgenomen dat de coach niet naar Anderlecht mag trekken. Doet hij dit toch, dan moet hij een vergoeding betalen met zes nullen. (HLN) Lees verder »

Lukaku: "Liever wat hoger op de flank"

Lukaku:

Door de blessures in de verdediging krijgt Jordan Lukaku straks mogelijk opnieuw zijn kans als linksachter. Dit is echter niet zijn favoriete positie. "De staf weet dit, we hebben het daar al over gehad", aldus de jongste Lukaku. Lees verder »

Groot titelfeest na Anderlecht - Standard

Groot titelfeest na Anderlecht - Standard

Na de wedstrijd van straks zullen club en supporters samen de 31e landstitel van Anderlecht vieren. Voor de hoofdingang van het stadion komt een podium waar de spelers gehuldigd worden. Ook voor de match zijn er al festiviteiten. Lees verder »

Onder meer AC Milan komt scouten

Onder meer AC Milan komt scouten

Een aantal buitenlandse clubs vroegen kaartjes voor Anderlecht - Standard. AC Milan, Monaco, Bolton, Cercle Brugge, Charlton, Fulham, Heerenveen, Lille, Bergen, Stuttgart, West Ham United en Wolfsburg zullen er zijn (HLN) Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

Voorbeschouwing: Anderlecht - Standard

De thuismatch tegen Standard staat vanmiddag in het teken van allerlei festiviteiten. Nochtans staat voor de Luikenaars nog iets op het spel. Als zij winnen en Gent verliest, spelen ze barrage voor Europees voetbal. Lees verder »

 12-05-2012 

Jovanovic: Volgend seizoen ga ik vlammen"

Jovanovic: Volgend seizoen ga ik vlammen

Na het behalen van de titel liet Milan Jovanovic een ballonnetje op over een mogelijk vertrek. Vandaag ontkent hij in Het Nieuwsblad dat hij andere oorden wil opzoeken. "Het is 99 procent zeker dat ik blijf", zo klinkt het nu. Lees verder »

Schollen: "Genoeg op de bank gezeten"

Schollen:

Davy Schollen neemt morgen na zes jaar afscheid van Anderlecht. Tegen Standard krijgt hij een basisplaats. "De club heeft me verteld dat er voor de jeugd gekozen wordt en dat begrijp ik", vertelt Schollen in La Dernière Heure. Lees verder »

Jacobs: "Anderlecht is mijn prioriteit"

Jacobs:

Vandaag zitten Anderlecht en Ariël Jacobs opnieuw samen om de toekomst van de coach te bespreken. Over interesse van andere ploegen hoeft Jacobs alvast niet te klagen. "Ik heb buitenlandse aanbiedingen, ook uit het Midden-Oosten." Lees verder »

Profvoetballer v/h Jaar: plaatsen 6 tot 20

Profvoetballer v/h Jaar: plaatsen 6 tot 20

Morgen om 13 uur wordt de Profvoetballer van het Jaar bekend gemaakt. Met Matias Suarez en Dieumerci Mbokani heeft Anderlecht twee spelers bij de vijf kanshebbers. De nummers zes tot twintig zijn vandaag al bekend gemaakt. Lees verder »

Operatie Kouyaté voor of na de Spelen?

Operatie Kouyaté voor of na de Spelen?

Cheikhou Kouyaté moet een kijkoperatie ondergaan aan de knie, die schoongemaakt moet worden. De vraag is alleen wanneer dit moet gebeuren, voor of na de Olympische Spelen. Anderlecht wil dit liefst zo snel mogelijk doen. Lees verder »

Boskamp: "Anderlecht wil Fred Rutten"

Boskamp:

Johan Boskamp vertelde gisteravond op Voetbal International tv dat Ariël Jacobs stopt als trainer van Anderlecht en dat paars-wit aan Fred Rutten denkt als vervanger. Rutten werd in maart ontslagen bij PSV. Lees verder »

Beloften vakantie in met 1-1 gelijkspel

Beloften vakantie in met 1-1 gelijkspel

De beloften van Anderlecht hebben in hun laatste wedstrijd van het seizoen 1-1 gelijkgespeeld tegen Bergen. Karim Tarfi trapte voor paars-wit een vrije schop in doel. De nieuwe Colombiaan Oswal Alvarez speelde de eerste helft. Lees verder »

 11-05-2012 

Selectie Anderlecht - Standard

Selectie Anderlecht - Standard

Zondag speelt Anderlecht in eigen huis zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de komst van Standard selecteerde Ariël Jacobs 23 spelers. Lucas Biglia keert terug uit schorsing, maar heel wat spelers zijn nog twijfelachtig. Lees verder »

Silvio Proto is Doelman van het Jaar

Silvio Proto is Doelman van het Jaar

Silvio Proto is door zijn collega-voetballers uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. De keeper van Anderlecht haalde het met grote voorsprong van Sinan Bolat en Sergio Padt. Voor Proto is het de tweede keer dat hij de prijs wint. Lees verder »

Molins: "Volgend seizoen wil ik schitteren"

Molins:

Guillermo Molins stond gisteren voor het eerst in de basis na zijn zware knieblessure in de oefenwedstrijd tegen Knokke eind juli. "Opnieuw negentig minuten voetballen na zo’n lange inactiviteit is een cadeau", aldus de Zweed. Lees verder »

Cordier: "Alleen maar mooie momenten gekend"

Cordier:

De afscheidnemende Michael Cordier mocht tegen Kortrijk nog eens tussen de palen staan. De eerste keer in een officiële match voor paars-wit. "Toen we na elf minuten al een doelpunt slikten, dacht ik: 'wat ga ik hier meemaken?'". Lees verder »

Mbokani: "Ik heb mezelf op één gezet"

Mbokani:

Op de Ebbenhouten Schoen na won Dieumerci Mbokani nog nooit een individuele prijs. In 2009 behoorde hij nochtans tot de favorieten om de Gouden Schoen te krijgen, maar de Congolees eindigde pas zesde en kon daar niet mee lachen. Lees verder »

Geruchten linken Jacobs aan Club Brugge

Geruchten linken Jacobs aan Club Brugge

Nu Daum stop als coach van Club Brugge en het nog onzeker is Ariël Jacobs doorgaat als Anderlecht-trainer, draait de geruchtenstroom op volle toeren. Hier en daar worden Jacobs en Club Brugge zelfs aan elkaar gelinkt. Lees verder »

Anderlecht polste Donk over transfer

Anderlecht polste Donk over transfer

Herman Van Holsbeeck liet zich al meermaals ontvallen dat Ryan Donk het ideaal profiel heeft voor een Anderlecht-verdediger. Het Laatste Nieuws weet nu dat Anderlecht de Club Brugge-verdediger al gepolst heeft voor een transfer. Lees verder »

Wordt Juhasz opnieuw ploegmaat van Mazuch?

Wordt Juhasz opnieuw ploegmaat van Mazuch?

Dnipopetrovsk heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar de transfervoorwaarden van Roland Juhasz. Als de Oekraïners, die afgelopen winter Ondrej Mazuch al aantrokken, de Hongaar willen binnenhalen, moet het 2,5 miljoen euro betalen. Lees verder »

Safari en Juhasz vallen uit met blessure

Safari en Juhasz vallen uit met blessure

Ariël Jacobs zal zondag nog meer moeten puzzelen. Behrang Safari en Roland Juhasz vielen gisteren uit met een hamstringblessure. "En ik denk niet dat we tegen zondag veel mensen recupereren", is Jacobs weinig hoopvol. (HLN, HNB) Lees verder »

 10-05-2012 

Belofte Bruno op weg naar A-kern

Belofte Bruno op weg naar A-kern

De 18-jarige aanvaller Massimo Bruno speelt de laatste weken op een erg hoog niveau bij de beloften. Het Anderlecht-bestuur heeft dit ook gezien en gaat met hem praten over een nieuw contract en overheveling naar de A-kern. (LDH) Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Kortrijk - Anderlecht

Zonder druk trekt Anderlecht straks naar Kortrijk voor de voorlaatste match van het seizoen. Heel wat spelers sukkelen met kleine kwaaltjes, maar de meeste lijken toch te zullen spelen. Michael Cordier staat straks in doel. Lees verder »

Chavarria wellicht naar het buitenland

Chavarria wellicht naar het buitenland

Pablo Chavarria speelt straks met Kortrijk tegen zijn moederclub. Na dit seizoen verlaat hij België zo goed als zeker. "Anderlecht wil me verkopen en wellicht trek ik naar het buitenland. Kortrijk kan me niet betalen." Lees verder »

Zaterdag wellicht beslissing over Jacobs

Zaterdag wellicht beslissing over Jacobs

Zaterdag praten Anderlecht en Ariël Jacobs verder over hun toekomst samen. "Het gesprek dinsdag was erg constructief", zegt Herman Van Holsbeeck. "Beide partijen gaan nu een paar dagen nadenken en zaterdag praten we verder." Lees verder »

 09-05-2012 

Van Holsbeeck licht stadionplannen toe

Van Holsbeeck licht stadionplannen toe

Anderlecht zal meteen na de play-offs starten met verbouwings-werken aan het stadion. Zo komt er onder meer een nieuwe viptribune en worden de zitjes vernieuwd. Maar de werken kaderen niet in de uitbreidingsplannen van Anderlecht. Lees verder »

Selectie KV Kortrijk - Anderlecht

Selectie KV Kortrijk - Anderlecht

Zonder druk trekt Anderlecht morgen naar Kortrijk voor de voorlaatste match van de play-offs. Nu de titel binnen is kan Ariël Jacobs lichtgeblesseerde basisspelers rust gunnen en dit zijn er heel wat. Lees verder »

Beproeft Ariël Jacobs zijn geluk elders?

Beproeft Ariël Jacobs zijn geluk elders?

Ariël Jacobs gaf woensdagmorgen wat meer uitleg over de lopende gesprekken met Anderlecht over zijn toekomst als coach. "Ik heb nog steeds niets beslist", liet Jacobs weten. "Wel kan ik aan de slag bij een andere Belgische club." Lees verder »

Operatie dreigt voor Kouyaté

Operatie dreigt voor Kouyaté

Cheikhou Kouyaté moet na het seizoen onder het mes. "Ik speel al een heel seizoen met een rechterknie die soms blokkeert", legt de verdediger uit. De operatie zal vermoedelijk plaatsvinden na de Olympische Spelen. Lees verder »

"Samuel en Diogo nooit mogen aantrekken"

In Sport/Voetbalmagazine blikt Herman Van Holsbeeck terug op het afgelopen seizoen. De Anderlecht-manager trekt twee belangrijke lessen. "We moeten investeren in mentale begeleiding en jeugd verkiezen boven buitenlandse back-ups." Lees verder »

Vargas hervat groepstraining

Vargas hervat groepstraining

Ronald Vargas zette gisteren een grote stap in zijn revalidatie. De Venezolaan mocht voor het eerst een gewone groepstraining afwerken. Mogelijk wordt hem bij wijze van eerbetoon een korte invalbeurt gegund zondag tegen Standard. Lees verder »

Anderlecht aast op Genk-talent Carvalho

Anderlecht aast op Genk-talent Carvalho

Volgens Het Laatste Nieuws praat Anderlecht met Umberto Carvalho Dos Santos, een 18-jarige verdedigende middenvelder van de beloften van RC Genk. Carvalho is een belofteninternational die soms meetraint met de Genkse A-kern. Lees verder »

Onderhandelingen over Diandy en Iakovenko

Onderhandelingen over Diandy en Iakovenko

OH Leuven wil graag verder gaan met Anderlecht-huurlingen Cristophe Diandy en Sacha Iakovenko. Beide clubs zullen nog deze week hierover onderhandelen. OHL hoopt beiden opnieuw te kunnen huren, maar of dit zal lukken, is onzeker. Lees verder »

Mbokani opnieuw Congolees international

Mbokani opnieuw Congolees international

Voor het eerst sinds 27 maart 2011 is Dieumerci Mbokani geselecteerd voor een interland met Congo. De spits zit in de kern voor de interland van 8 juni tegen Togo. Mbokani wil met Congo naar de Africa Cup en het WK 2014. Lees verder »

Brusselse regering nodigt kampioen uit

Brusselse regering nodigt kampioen uit

De Brusselse regering heeft Anderlecht gefeliciteerd voor het behalen van zijn 31e landstitel. Volgende maandag zullen minister president Charles Picqué en minister Guy Vanhengel de kampioenenploeg ook ontvangen en huldigen. (HLN) Lees verder »

"Suarez is beste voetballer van België"

Komende zondag weten we wie zich Profvoetballer van het Jaar mag noemen. Milan Jovanovic hoeft niet lang na te denken over wie zijn grote favoriet is. The Matias Suarez! Geen twijfel mogelijk", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 08-05-2012 

Sterkhouders denken aan vertrekken

Sterkhouders denken aan vertrekken

Een aantal Anderlecht-spelers hopen de landstitel en hun sterk seizoen te verzilveren met een transfer. Zowel Biglia, Mbokani, Suarez als Juhasz praten luidop over het opzoeken van andere oorden. Lees verder »

"Media zoeken details om me aan te vallen"

Nu de titel binnen is, valt er heel wat druk van de schouders van de Anderlecht-spelers. Lucas Biglia heeft het hier soms moeilijk mee. "Ik ben kritiek gewoon, maar met negatieve kritiek die mensen destabiliseert, heb ik moeite." Lees verder »

"Ebbenhouten Schoen verdiend voor Mbokani"

Dieumerci Mbokani kreeg gisteren in het Brusselse casino Viage de Ebbenhouten Schoen overhandigd. "Ik heb deze trofee zeker niet gestolen", sprak Mbokani na afloop. "Ik heb gewerkt als nooit tevoren om te staan waar ik nu sta." Lees verder »

Trekt Jovanovic naar Al Shabab?

Trekt Jovanovic naar Al Shabab?

Milan Jovanovic vertelde gisteren nog tegen manager Herman Van Holsbeeck dat hij bij Anderlecht blijft, maar er bieden zich ook andere opties aan voor de 31-jarige spits. Eén van die opties zou het Al Shabab van Preud'homme zijn. Lees verder »

Mogelijke tegenstanders CL-voorronde

Mogelijke tegenstanders CL-voorronde

Als Chelsea op 19 mei de Champions League wint, moet Anderlecht zich via twee voorrondes zien de kwalificeren voor de poulefase. Het Nieuwsblad zocht de mogelijke tegenstanders van Anderlecht in die voorrondes al op. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nog geen bod voor Biglia"

Van Holsbeeck:

Lucas Biglia werd de voorbije week in verband gebracht met Real Madrid. "Maar er is nog geen bod", zegt Herman Van Holsbeeck hierover. De manager geeft ook aan Mati Suarez niet te willen wegdoen "voor een appel en een ei." Lees verder »

Hoe zag de kampioenennacht eruit?

Hoe zag de kampioenennacht eruit?

Spelers en bestuur maakten er zondagavond en -nacht een geweldig feest van. Na de wedstrijd trok iedereen naar een Italiaans restaurant. De spelersgroep trok vervolgens naar de Carré. Het Nieuwsblad maakte een overzicht. Lees verder »

Volgende week start verbouwing stadion

Volgende week start verbouwing stadion

Na de laatste competitiematch zondag tegen Standard begint Anderlecht met de verbouwing van het stadion. In de hoofdtribune komt een comfortabele viptribune met bioscoopzetels in paars en wit. Binnen komen nieuwe ontvangstzalen. Lees verder »

Colombiaan Pabon wellicht te duur

Colombiaan Pabon wellicht te duur

De kans dat de Colombiaan Dorlan Pabon naar Anderlecht komt, lijkt klein. De spits van Atletico Nacional kost 3 miljoen euro. Tenzij één van de huidige spitsen vertrekt, lijkt Anderlecht dit bedrag niet te willen betalen. (HNB) Lees verder »

Kabangu en Mbenza mogen blijven

Kabangu en Mbenza mogen blijven

Nu de titel binnen is, begint Anderlecht werk te maken van de spelerskern voor volgend seizoen. Zo mogen Patou Kabangu en Bedi Mbenza rekenen op een verlengd verblijf. De twee Congolezen worden sinds januari gehuurd van Mazembe. Lees verder »

Veselinovic keert terug naar Brussel

Veselinovic keert terug naar Brussel

Dalibor Veselinovic krijgt volgend seizoen een nieuwe kans bij Anderlecht. Paars-wit had gisteren een onderhoud met de manager van de spits. De Serviër was dit seizoen bij Kortrijk goed voor 11 doelpunten in 33 matchen. (HNB) Lees verder »

 07-05-2012 

Anderlecht praat dinsdag met Jacobs

Anderlecht praat dinsdag met Jacobs

Anderlecht gaat dinsdag om de tafel zitten met coach Ariël Jacobs. Dan zal er wellicht duidelijkheid geschept worden over de toekomst tussen beide partijen. Dat zei manager Herman Van Holsbeeck maandag in Extra Time op Canvas. Lees verder »

Mbokani wint Ebbenhouten Schoen

Mbokani wint Ebbenhouten Schoen

Dieumerci Mbokani heeft de 21ste editie van de Ebbenhouten Schoen gewonnen. De trofee bekroont de beste Afrikaanse voetballer (of van Afrikaanse origine) uit de Belgische competitie. Mbokani volgt op de erelijst Romelu Lukaku op. Lees verder »

Nog 1500 tickets voor RSCA - Standard

Nog 1500 tickets voor RSCA - Standard

Voor de laatste thuismatch van dit seizoen tegen Standard zijn er nog 1500 tickets beschikbaar. Dat laat de ticketing dienst van Anderlecht weten. De aftrap van RSCA - Standard vindt plaats op zondag 13 mei 2012 om 14u30. Lees verder »

Vandenbempt ziet Jacobs zelf vertrekken

Vandenbempt ziet Jacobs zelf vertrekken

VRT-journalist Peter Vandenbempt is ervan overtuigd dat er een scheiding zit aan te komen tussen Anderlecht en coach Ariël Jacobs. Verder noemt hij paars-wit de terechte winnaar van een verder "teleurstellend kampioenschap". Lees verder »

Anderlecht twijfelt over Cyriac

Anderlecht twijfelt over Cyriac

Standard-spits Gohi Bi Cyriac staat al een tijdje in de belangstelling van Anderlecht. Paars-wit heeft de piste van Cyriac nog niet opgegeven, maar de fysieke paraatheid van de 21-jarige Ivoriaan doet het bestuur wel twijfelen. Lees verder »

Anderlecht wil verder met Kljestan

Anderlecht wil verder met Kljestan

Na doelman Silvio Proto mag ook Sacha Kljestan zich aan een contractverlenging verwachten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Amerikaan heeft nog een lopende overeenkomst tot 2014. Paars-wit wil daar nu nog twee à drie jaar bijdoen. Lees verder »

Supercup Anderlecht - Lokeren in juli

Supercup Anderlecht - Lokeren in juli

Naar jaarlijkse traditie zal landskampioen Anderlecht het in juli opnemen tegen bekerwinnaar Lokeren voor de Supercup trofee. De wedstrijd zal doorgaan op 20, 21 of 22 juli, afhankelijk van het Europees programma van paars-wit. Lees verder »

Vargas: "Hoop stiekem nog op invalbeurt"

Vargas:

Ronald Vargas deelde gisteren mee in de feestvreugde. "Fantastisch dat we net tegen Club Brugge de titel pakken. Voor mij betekende deze wedstrijd net dat tikkeltje meer want iedereen kent mijn voorgeschiedenis bij Club." Lees verder »

Suarez bespreekt toekomst met makelaar

Suarez bespreekt toekomst met makelaar

Matias Suarez was dit seizoen één van de absolute sterkhouders bij Anderlecht. De kans bestaat dat de Argentijn aan zijn laatste weken bezig is in Brussel. Binnenkort zal de Gouden Schoen zijn toekomst bespreken met zijn manager. Lees verder »

Van Holsbeeck straks in Extra Time

Van Holsbeeck straks in Extra Time

De dag na het behalen van de 31e landstitel is Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck te gast in Extra Time. Hij zal er terugblikken op de huidige campagne en vooruit blikken naar volgend seizoen. De uitzending begint om 22 uur. Lees verder »

Proto verlengt contract tot 2017

Proto verlengt contract tot 2017

In de marge van de titelviering vertelde Silvio Proto dat hij zijn contract bij Anderlecht met vijf jaar verlengd heeft. "Ik heb zaterdag bijgetekend tot 2017. Ik wil bij Anderlecht blijven en Champions League spelen." Lees verder »

 06-05-2012 

Kljestan te gelukkig om te reageren

Kljestan te gelukkig om te reageren

Sacha Kljestan was na het laatste fluitsignaal helemaal door het dolle heen. "Ik kan zelfs niet praten. Het is de eerste maal dat ik kampioen word. Ik ben heel trots, maar nu ga ik vieren", aldus een dolgelukkige Amerikaan. Lees verder »

Mbokani draagt titel op aan zoontje David

Mbokani draagt titel op aan zoontje David

Dieumerci Mbokani vierde de titel met een emotionele boodschap onder zijn shirt, waarop te lezen stond: "Ce titre, c'est pour David mon bébé." Het zoontje van Mbokani stierf in augustus vorig jaar aan een hartstilstand. Lees verder »

Gillet: "Niet getwijfeld bij strafschop"

Gillet:

Club Brugge leek het titelfeest van Anderlecht te gaan uitstellen, maar Guillaume Gillet besliste er in de laatste minuut anders over. "Iemand moest die elfmeter trappen dus heb ik niet getwijfeld", aldus de rechtsback. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Moeilijkste titel ooit"

Van Holsbeeck:

Manager Herman Van Holsbeeck was zichtbaar opgelucht na de late treffer van Guillaume Gillet. "De ontlading bij mij is heel groot", reageerde Van Holsbeeck. "Het was een zware bevalling, een beetje het beeld van het hele seizoen." Lees verder »

Jacobs: "Hoopte op mooier seizoenseinde"

Jacobs:

Ariël Jacobs was na afloop zoals steeds de rustigheid zelve, maar ook de coach werd niet vrolijk van de manier waarop Anderlecht de titel vandaag behaalde. "Het was een bizarre wedstrijd met weinig kansen", aldus Jacobs. Lees verder »

Live: Astridpark viert feest na 31e titel

Live: Astridpark viert feest na 31e titel

In en rond het Constant Vanden Stockstadion is het titelfeest volop ingezet. De Anderlechtsupporters vieren uitbundig feest in de straten rond het stadion. Even voordien mochten de spelers pronken met de 31ste titeltrofee. Lees verder »

"Anderlecht is de verdiende kampioen"

Voorzitter Roger Vanden Stock reageerde opgelucht toen Gillet Anderlecht in de laatste minuut zekerheid verschafte over de titel. "Het was zeer moeilijk. Club maakte het ons zeker niet makkelijk", gaf Vanden Stock toe. Lees verder »

Biglia geschorst tegen Kortrijk

Biglia geschorst tegen Kortrijk

Lucas Biglia zal er volgende week donderdag niet bij zijn in de voorlaatste play-offwedstrijd tegen KV Kortrijk. De Argentijnse middenvelder pakte tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart wegens protest en is dus geschorst. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Mag Anderlecht zijn 31ste landstitel vieren of steekt Club Brugge er nog een stokje voor? Straks volgt de ontknoping na een lang seizoen met ups en downs. Paars-wit heeft aan een punt genoeg om de champagneflessen te ontkurken. Lees verder »

 05-05-2012 

Suarez: "Mis mooiste match door gele kaart"

Suarez:

Anderlecht kan morgen op eigen veld kampioen spelen, maar dat zal dan wel zonder Gouden Schoen Matias Suarez zijn. De Argentijn pakte tegen AA Gent zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. "Heel pijnlijk", aldus Suarez. Lees verder »

"Alleen Anderlecht verdient de titel"

Gazet van Antwerpen sprak met vijf oud-trainers van Sporting Anderlecht. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat Anderlecht de titel pakt, maar over het tijdstip lopen de meningen uiteen. Hieronder enkele interessante passages. Lees verder »

Reynaldo en Iakovenko mogen weg

Reynaldo en Iakovenko mogen weg

Zowel Reynaldo (22) als Iakovenko (24) worden momenteel nog door Anderlecht uitgeleend, maar beide spelers mogen uitkijken naar een andere club. Paars-wit stuurt aan op een definitieve transfer van de Braziliaan en de Oekraïner. Lees verder »

Jacobs heeft beslist over zijn toekomst

Jacobs heeft beslist over zijn toekomst

Ariël Jacobs heeft een beslissing genomen over zijn toekomst als coach van Anderlecht. Maar voorlopig ligt de focus alleen op de titel met Anderlecht. "Ik zal mijn beslissing na de play-offs kenbaar maken", klinkt het. Lees verder »

Odoi out voor Club Brugge

Odoi out voor Club Brugge

Guillaume Gillet zal Anderlecht opnieuw moeten depanneren op de rechtsback. Denis Odoi (hamstring) zit wel in de kern, maar raakt niet fit voor de topper tegen Club Brugge. Wellicht vervangt Patou Kabangu Suarez in de spits. (HNB) Lees verder »

 04-05-2012 

Beloften niet verder dan 1-1 tegen Lierse

Beloften niet verder dan 1-1 tegen Lierse

De beloften van Anderlecht namen het vanavond op het terrein van Zandhoven SK op tegen Lierse. Beide ploegen hielden het bij een 1-1 gelijkspel. Dennis Praet moest echter al na vijftien minuten geblesseerd naar de kant. Lees verder »

Jacobs: "Gaan voor winst tegen Club"

Jacobs:

Ariël Jacobs kan zondag voor de tweede keer kampioen worden met Anderlecht. De coach gaat dan ook resoluut voor winst tegen Club Brugge. "We speculeren niet op een gelijkspel, Anderlecht stapt nooit met die ambitie het veld." Lees verder »

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Coach Ariël Jacobs heeft een 21-koppige kern bekendgemaakt voor de topper tegen Club Brugge. Gouden Schoen Matias Suarez is geschorst en zal dus niet kunnen spelen in de titelmatch. Olivier Deschacht is wel opnieuw van de partij. Lees verder »

Supporters mogen veld niet bestormen

Supporters mogen veld niet bestormen

Als Anderlecht zondag de titel wint zal er wellicht een feest losbarsten in en rond het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit roept alvast de supporters op om het terrein niet te bestormen na de wedstrijd. Lees verder »

Geen groot scherm tegen Club Brugge

Geen groot scherm tegen Club Brugge

In tegenstelling tot de vorige titelviering in 2010, is er deze keer geen groot scherm voorzien op de parkeerruimte achter tribune 2. Supporters zonder ticket krijgen het advies om in de omringde horecazaken de match te volgen. Lees verder »

José Garcia: "Kanu leeft nu als een prof"

José Garcia:

Kanu toonde zich tegen Genk en Gent twee keer beslissend voor Anderlecht. Opvallend, want in de maanden voordien haalde de Braziliaan soms de kern niet eens. Teammanager José Garcia heeft een verklaring voor de plotse ommekeer. Lees verder »

Vanden Stock: "Kampioen is kampioen"

Vanden Stock:

Anderlecht mag zondags mits een punt tegen Club Brugge zijn 31e landstitel vieren. Voor Roger Vanden Stock de zevende als RSCA-voorzitter. "Ik hoop dat we zondag de titel pakken, maar we zien wel", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Suarez baalt omwille van schorsing

Suarez baalt omwille van schorsing

Matias Suarez zit in zak en as. De Argentijn pakte tegen AA Gent zijn vijfde gele kaart en moet zondag geschorst toekijken. "Mati is gedegouteerd dat hij door die fout het hoogtepunt van seizoen mist", aldus Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

 03-05-2012 

Komt er zondag een groot scherm?

Komt er zondag een groot scherm?

Anderlecht heeft zondag tegen Club Brugge genoeg aan een punt om zijn 31e landstitel binnen te rijven. Paars-wit is alvast begonnen met het voorbereiden van het kampioenenfeest. Dat bevestigt de burgemeester van Anderlecht. Lees verder »

Wasilewski in preselectie Euro 2012

Wasilewski in preselectie Euro 2012

De Poolse bondscoach Franciszek Smuda heeft een preselectie van 26 spelers bekend gemaakt voor Euro 2012. Marcin Wasilewski maakt hier zoals verwacht deel van uit. Op 27 mei maakt Smuda de definitieve selectie van 23 bekend. Lees verder »

Anderlecht richt pijlen op spits Naki

Anderlecht richt pijlen op spits Naki

Volgens Duitse media volgt Anderlecht Deniz Naki (22) van de Duitse tweedeklasser FC St. Pauli. De Duitser met Turkse roots is deze zomer einde contract bij de Duitse tweedeklasser en weigerde bij te tekenen. Lees verder »

Coulibaly toont Safari middelvinger

Coulibaly toont Safari middelvinger

Behrang Safari kreeg het in de tweede helft aan de stok met Elimane Coulibaly. De Gent-spits toonde Safari promt zijn middelvinger. "Laat hem maar doen. Als hij zich daar goed bij voelt dan moet hij dat doen", reageert Safari. Lees verder »

Proto: "Titelstress zat in onze hoofden"

Proto:

Anderlecht kon gisteren rekenen op een prima Silvio Proto om Gent af te houden. "Het was inderdaad een moeilijke match", gaf de doelman toe dat het niet goed was. "Gent was de betere ploeg, daar bestaat geen twijfel over." Lees verder »

Suarez geschorst tegen Club Brugge

Suarez geschorst tegen Club Brugge

Anderlecht kan zondag in de titelmatch tegen Club Brugge niet rekenen op Matias Suarez. Na een trap tegen N'Diaye incasseerde de Argentijn tegen AA Gent zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Lees verder »

Kanu brengt landstitel erg dichtbij

Kanu brengt landstitel erg dichtbij

Anderlecht heeft zondag genoeg aan een gelijkspel tegen Club Brugge om zijn 31e landstitel te vieren. Een doelpunt van Kanu na elf minuten volstond gisteren om met 1-0 te winnen van AA Gent. Het was echter een flauwe wedstrijd. Lees verder »

 02-05-2012 

Mbokani: "Voor ons is de titel al binnen"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani blaakt van het zelfvertrouwen. Voor hem staat al vast wie de nieuwe landskampioen wordt. "Beweert de trainer dat de titel nog niet binnen is?", zo vraagt hij zich af. "Voor ons is dat wel het geval, hoor." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Na de knalprestatie in Genk moet Anderlecht straks bevestigen thuis tegen AA Gent. Bij winst komt de titel wel erg dichtbij. Ariël Jacobs zit wel met zorgen over Denis Odoi, die mogelijk out is voor de rest van de play-offs. Lees verder »

"De druk vreet aan Jacobs' gezondheid"

Het Anderlecht-bestuur heeft nog steeds de bedoeling om door te gaan met Ariël Jacobs. "Alleen moeten we bekijken hoe hij zelf zijn toekomst ziet. Dat bespreken we na het seizoen", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Marecek wordt seizoen uitgeleend

Marecek wordt seizoen uitgeleend

Zelfs nu hij weer fit is, komt Lukas Marecek nog amper van de tribune. Volgens La Dernière Heure staat het intussen vast dat de jonge Tsjech volgend seizoen wordt uitgeleend. Zelfs een vertrek van Biglia zou dit niet veranderen. Lees verder »

Alvarez tekent contract en traint al mee

Alvarez tekent contract en traint al mee

Oswal Alvarez legde met succes medische tests af bij Anderlecht en tekende een contract voor vier jaar met optie voor een vijfde. De Colombiaan trainde onder het goedkeurend oog van zijn ouders ook al mee met de beloften. (HLN) Lees verder »

Boucaut fluit Anderlecht - Club Brugge

Boucaut fluit Anderlecht - Club Brugge

Alexandre Boucaut is aangeduid om zondag de wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge te leiden. Als Anderlecht straks wint tegen AA Gent, kan het in die match kampioen worden. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14.30 uur. (HNB) Lees verder »

 01-05-2012 

Anderlecht ten vroegste zondag kampioen

Anderlecht ten vroegste zondag kampioen

Anderlecht kan morgen nog geen kampioen worden. Club Brugge won vanmiddag van Standard en nadert zo tot op vier punten. Wint Anderlecht morgen van Gent, dan volstaat zondag een gelijkspel tegen Club Brugge om de titel te winnen. Lees verder »