Gillet schiet Anderlecht in extremis naar titel

ZONDAG, 6 MEI 2012, 16:34 - Sporzafanaat

Anderlecht heeft zich tegen Club Brugge in extremis verzekerd van de landstitel. Na een povere wedstrijd werd het 1-1 in het Vanden Stockstadion. Guillaume Gillet maakte in de blessuretijd de 0-1 ongedaan na een late penalty.

Anderlecht begon met Denis Odoi op de plaats van de geschorste Wasilewski. De rechtsback was dan toch tijdig fit geraakt. De verdediging van paars-wit stond in het begin van de match wel te slapen want Bacca en nadien Vadis mochten er zo maar doorheen glippen. Anderlecht herstelde na een kwartier het evenwicht en kreeg via Jovanovic een goede kans, maar de Serviër nam de bal niet goed mee. De eerste helft had verder weinig om het lijf en er werd vooral gebikkeld op het middenveld. Beide ploegen konden geen enkele goede kans meer afdwingen. De 0-0 bij de rust was dan ook logisch.

De tweede helft bracht weinig beterschap. Het was pas in de 68ste minuut dat er nog eens een goede kans te bespeuren viel. Bacca trapte een listig balletje richting doel, maar Silvio Proto zat er nog net tussen. In de rebound trapte de Colombiaan hoog over. Amper een minuut later was de voorsprong voor blauw-zwart wel een feit. Bacca bracht de bal voor doel en Lestienne mocht tussen twee Anderlechtverdedigers binnen tikken. Ariël Jacobs greep in en gooide Molins en De Sutter in de strijd. Anderlecht probeerde wel te reageren, maar Canesin kon zijn schot niet kadreren en Mbokani werd teruggefloten voor buitenspel. De tijd tikte weg in het voordeel van Club tot Mbokani in de blessuretijd werd aangelopen door Almebäck. Scheidsrechter Boucaut twijfelde niet en wees naar de stip. Guillaume Gillet trapte die binnen en zorgde er zo voor dat Anderlecht zijn titelfeest niet moest uitstellen. De opluchting bij het bestuur van paars-wit was groot.