Nieuws met tag "Jeugd"


 17-11-2023 

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Arnstad van goudwaarde met doelpunt en assist

Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland zorgde de Anderlecht-speler voor een doelpunt en een assist. Zo slaagde Noorwegen erin om met 3-2 te winnen. Ook Amadou Diawara kwam vandaag al in actie. Lees verder »



 16-11-2023 

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Tijdens deze interlandperiode zijn er twaalf spelers van de A-kern uitgezwermd naar hun nationale ploegen. Daarbij voor het eerst ook Luis Vazquez. Ludwig Augustinsson kampt met een lichte blessure, maar is toch naar Zweden afgereist. Een overzicht. Lees verder »




 15-11-2023 

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Regenzeil Anderlecht redt interland van zondag

Vanaf morgen zal het veld in het Koning Boudewijnstadion afgedekt worden met een regenzeil. De stad Brussel zal dat van Anderlecht lenen, want heeft er zelf geen. Op die manier kan de interland van zondag tussen België en Azerbeidzjan in het nationale stadion doorgaan. Lees verder »



 14-11-2023 

IJslandse doelman in beeld

IJslandse doelman in beeld

Het Laatste Nieuws meldt dat Anderlecht zich de komende maanden wil versterken met een extra doelman. De IJslander Hákon Valdimarsson zou hiervoor in beeld zijn. Valdimarsson is 22 jaar en is momenteel eerste keeper bij het Zweedse Elfsborg. Lees verder »


Hongaars international gelinkt aan Anderlecht

Hongaars international gelinkt aan Anderlecht

De Engelse website TEAMtalk meldt dat Anderlecht één van de clubs is die geïnteresseerd zijn in Callum Styles. Styles is een centrale middenvelder van Barnsley met de dubbele Brits-Hongaarse nationaliteit. Hij is sinds dit jaar een vaste waarde bij de Hongaarse nationale ploeg. Lees verder »



 10-11-2023 

Anderlecht kondigt vertrek Kindermans aan: "Bedankt, Jean"

Anderlecht kondigt vertrek Kindermans aan:

Samen met de aankondiging van de komst van Henk Mariman en Peter Verbeke naar de jeugdopleiding maakte Anderlecht vandaag ook officieel bekend dat Jean Kindermans de club verlaat. Op de officiële clubwebsite bedankt paars-wit Kindermans met een uitgebreide terugblik op zijn leven en werk bij Anderlecht. Lees verder »



Officieel: Mariman en Verbeke naar Anderlecht

Officieel: Mariman en Verbeke naar Anderlecht

Wat eerder vandaag al uitlekte, is nu door Anderlecht officieel bekendgemaakt: Henk Mariman en Peter Verbeke komen (terug) naar Anderlecht om samen met Mikkel Hemmersam de jeugdwerking te leiden. Anderlecht anticipeert zo op het vertrek van Jean Kindermans eind dit seizoen. Lees verder »





 31-10-2023 


 30-10-2023 

Heel wat verrassingen in selectie voor bekermatch

Heel wat verrassingen in selectie voor bekermatch

Anderlecht heeft zopas een selectie van achttien spelers bekendgemaakt voor de bekerwedstrijd van morgen tegen La Louvière. Maar liefst zeven vertrouwde namen zijn hier niet bij. In hun plaats vinden we onder meer Benito Raman, maar ook drie jongeren uit de Futures-kern. Lees verder »


La Louvière, het kleine Anderlecht uit de Borinage

La Louvière, het kleine Anderlecht uit de Borinage

Anderlecht begint morgen aan het bekeravontuur van dit seizoen met een verplaatsing naar La Louvière. Op papier een eitje, maar onderschatten doet paars-wit de tegenstander best niet. Niet alleen staan ze aan de leiding in hun reeks, er lopen ook enkel oud-Anderlecht-spelers rond die gebrand zijn op een sterke prestatie. Hun sportief directeur niet in het minst. Een voorstelling. Lees verder »



 27-10-2023 

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

Ashimeru ook dit weekend in actie bij Futures

Majeed Ashimeru zal ook dit weekend speelminuten maken bij de RSCA Futures. Dat vertelde coach Brian Riemer vanmiddag op zijn persconferentie. Volgens de coach heeft Ashimeru er meer aan om bij de Futures een groot deel van de wedstrijd te spelen dan om bij de A-kern dit weekend op de bank te zitten. Lees verder »




 19-10-2023 

Colassin: "Ik wil de Futures helpen"

Colassin:

Antoine Colassin gelooft dat zijn ervaring in Nederland een geweldige leerervaring voor hem was. Hij hield van Heerenveen, dat hij omschrijft als een zeer open club, en hij genoot van elke wedstrijd. Lees verder »



 17-10-2023 

Invaller Stroeykens levert beslissende assist

Invaller Stroeykens levert beslissende assist

De Belgische U21 hebben vanavond ook hun derde EK-kwalificatiewedstrijd gewonnen. In en tegen Hongarije werd het 0-1. Killian Sardella speelde de hele wedstrijd. Mario Stroeykens (foto) viel in aan de rust en zorgde in de 70e minuut voor de assist bij het enige doelpunt. Lees verder »


Vertonghen huldigt voetbalmuur in Westerlo in

Vertonghen huldigt voetbalmuur in Westerlo in

Jan Vertonghen was vandaag te gast in Westerlo. In de Kempense gemeente huldigde hij een voetbalmuur officieel in. Met zijn foundation voorziet hij zulke voetbalmuren voornamelijk in kinderziekenhuizen. Door een wedstrijd komt er nu ook één in Westerlo. Lees verder »


 16-10-2023 

 14-10-2023 

 13-10-2023 

 12-10-2023 

Drie RSC Anderlecht-Futures bij nationale U19

Drie RSC Anderlecht-Futures bij nationale U19

Bondscoach Wesley Sonck heeft drie spelers van Anderlecht opgeroepen voor het U19-toernooi in Marbella (Spanje). Vriendschappelijke wedstrijden tegen Frankrijk en Nederland staan op het programma. Tristan Degreef, Lars Montegnies en Luca Monticelli zullen RSCA vertegenwoordigen bij de nationale U19. Lees verder »


Vier jeugdspelers RSC Anderlecht in selectie nationale U18

Vier jeugdspelers RSC Anderlecht in selectie nationale U18

In een vriendschappelijke wedstrijd gisteren in Marbella (Spanje) speelde België U18 met 1-1 gelijk tegen hun Engelse tegenhangers. Ismaël Baouf stond in de basis, terwijl Aurélio Leo Virisario inviel in de 71e minuut. Anderlecht was ook vertegenwoordigd door de verdedigers Basile Vroninckx (foto) en Kaïs Barry, maar zij bleven op de bank.  Lees verder »


 10-10-2023 

15-jarige De Cat tekent eerste profcontract

15-jarige De Cat tekent eerste profcontract

Nathan De Cat heeft vanmiddag een profcontract tot medio 2025 ondertekent bij Anderlecht. De middenvelder is amper 15 jaar en geldt als een van de meest beloftevolle spelers van zijn generatie (2008) bij Anderlecht. Dit seizoen speelt hij bij de U18. Lees verder »



 09-10-2023 

Anderlecht lanceert sociaal project 'Tous Mauves'

Anderlecht lanceert sociaal project 'Tous Mauves'

Anderlecht heeft vandaag het sociale project 'Tous Mauves' voorgesteld. Samen met Telenet wil de club ieder jaar zo'n 5.000 sociaal kwetsbare jongeren, in hoofdzaak tussen 8 en 18 jaar, van binnen en buiten Brussel kansen bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. "Zo willen we sociale inclusie versnellen en versterken", klinkt het. Lees verder »


 05-10-2023 

 23-09-2023 

Riemer: "Niemand krijgt beloftes over speeltijd"

Riemer:

Op de persconferentie in aanloop naar de partij tegen Club Brugge van morgen kreeg Jesper Fredberg meteen vragen over de keeperskwestie. "Concurrentie is goed, want dat pusht onze doelmannen vooruit", antwoordde hij. "Vroeg of laat zullen we wel een keuze maken." Lees verder »


 19-09-2023 

"Dupé kreeg belofte onbetwiste nummer 1 te zijn"

Na de wedstrijd tegen KV Kortrijk wilde Maxime Dupé niet reageren op de komst van Kasper Schmeichel. Niet onlogisch volgens transferjournalist Sacha Tavolieri. "Er was Dupé beloofd om de onbetwiste nummer 1 te zijn. Dat was voor hem een conditio sine qua non om naar Anderlecht te komen", zo schrijft hij. Lees verder »


 18-09-2023 

Terry Van de Ven tekent eerste profcontract

Terry Van de Ven tekent eerste profcontract

De 15-jarige Terry Van de Ven tekende vandaag zijn eerste profcontract bij Anderlecht. De 15-jarige aanvaller ligt nu vast tot 2026. Terry is de jongere broer van Chike, maar die ruilde paars-wit deze zomer voor de U23 van OH Leuven. Lees verder »


 12-09-2023 

Arnstad scoort hattrick voor Noorse U21

Arnstad scoort hattrick voor Noorse U21

Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland scoorde de Anderlecht-middenvelder een hattrick. Noorwegen won met 7-0 en Arnstad nam de eerste drie treffers voor zijn rekening. Lees verder »


 06-09-2023 

Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

De Schotse 19-jarige aanvaller Robbie Ure, heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij RSC Anderlecht. Ure komt transfervrij over van Rangers FC, waar hij in de zomer van 2022 debuteerde in het eerste elftal. Lees verder »