Théréau zal Vercauteren voor zware keuzes plaatsen

DONDERDAG, 28 JUNI 2007, 11:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de komst van Cyril Théréau bezit Anderlecht nu zes topspelers voor drie plaatsen. Aan Franky Vercauteren om een keuze te maken. Het Nieuwsblad legt de zes kandidaten op de weegschaal.


Nicolas Frutos: De Argentijn is het meest zeker van zijn plaats. Een type spits als hem is zeer nuttig voor de ploeg en bovendien scoort hij gemakkelijk. Enig nadeel is zijn blessuregevoeligheid, vorig seizoen miste hij twaalf duels.

Mémé Tchité: Hoewel hij amper 24 keer in de basis begon, was hij toch Anderlechts beste schutter met twintig goals. Rond de bijna-Belg hangt echter ook steeds een waas van onzekerheid. Ten eerste of hij zal blijven, ten tweede over zijn discipline. Soms laat hij zich wel gaan. Dan is het leuk dat je een vervanger klaar hebt staan.

Cyril Théréau: Zelfs als Frutos of Tchité geblesseerd zijn, is hij niet zeker van zijn plaats. Als Boussoufa én Hassan spelen, is er doorgaans maar plaats voor één spits. De veelzijdigheid van de Fransman kan een voordeel zijn om in de ploeg te komen, maar ook een nadeel om er te blijven. Bovendien heeft hij met Boekarest ervaring opgedaan in de Champions League en scoort hij ook makkelijk. Hij heeft al bewezen een stapje hogerop makkelijk aan te kunnen.

Mbo Mpenza: Hoewel hij vorig seizoen niet veel speelde, wil de 30-jarige aanvaller toch graag blijven. Hem afschrijven mag je echter nooit. Vorig jaar kreeg hij zijn kans in het CL-treffen tegen Lille. Hij speelde een sterke match en scoorde prompt beide doelpunten.

Mbark Boussoufa: De recordtransfer van vorig seizoen in dezelfde ploeg met Hassan droppen, lijkt meer en meer onmogelijk. Boussoufa en Hassan liggen niet direct in concurrentie met de spitsen, maar als Vercauteren voor twee spitsen kiest, speelt één van de twee Noord-Afrikaanse middenvelders doorgaans niet. Boussoufa zal beter moeten doen dan vorig seizoen.

Ahmed Hassan: De absolute lieveling van het publiek. Heel nukkig als hij niet speelt. Dat kan Vercauteren nog duur te staan komen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.