Profvoetballer van het Jaar

DINSDAG, 15 MEI 2007, 17:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zondag vindt in Spa het Gala Profvoetballer van het Jaar plaats. Bij de genomineerden heel wat spelers van Anderlecht. Zo zijn Tchité en Hassan samen met Sterchele kandidaat voor de titel Profvoetballer van het Jaar.


De trofee van Profvoetballer van het Jaar bekroond de beste speler van het afgelopen seizoen. Het zijn de voetballers zelf die hun stem uitbrengen.

Lucas Biglia is dan weer een van de genomineerden voor de titel van Jonge Profvoetballer van het jaar. Zijn concurrenten zijn Standardspeler Defour en Pocognoli van Genk.

Bij de doelmannen behoord Daniel Zitka tot de kanshebbers. Naast het sluitstuk van paars-wit zijn ook Herpoel (Gent) en Bailly (Genk) genomineerd. Zitka is eveneens een van de kandidaten voor de fairplay-trofee, net als Herpoel en Chatelle van Genk.

De supporters konden via de website van Het Nieuwsblad ook stemmen op hun favoriet. Voor deze 12de Man Trofee blijven Zitka, Hassan en Soetaers van Genk in de running.

Het gala is zondag rechtstreeks te volgen op Één vanaf 20u45. Vorig jaar kozen de spelers Mbark Boussoufa, toen nog bij AA Gent, tot Profvoetballer van het Jaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.