Slapeloze nacht voor Olivier Deschacht

VRIJDAG, 11 MEI 2007, 14:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Olivier Deschacht snakt naar het einde van de competitie. De bekeruitschakeling is hard aangekomen bij de linksachter en hij is ook niet gerust in het goed aflopen van het kampioenschap. "Het begint zwaar te wegen."


Olivier Deschacht is nog een van die weinige spelers in het moderne voetbal die het lot van hun club echt ter harte nemen. De nederlaag tegen Standard hield hem een nacht uit zijn slaap. "Dit doet heel veel pijn. Al vijf jaar lang snak ik naar de beker", zucht Olivier Deschacht. "We waren zo dicht bij de finale. Doodzonde."

Intussen moet tegen Brussels en Bergen nog twee keer gewonnen worden of Anderlecht dreigt het seizoen zonder prijs af te sluiten. "Al vijf weken aan een stuk spelen we de match van het jaar. Verschrikkelijk. Zaterdag is het weer van dat. We mogen ons absoluut geen uitschuiver veroorloven."

Het geloof in een goede afloop is er, maar toch is hij er niet helemaal gerust in. "Stel je voor dat zij ook hun laatste twee partijen zegevierend afsluiten, en wij thuis tegen Brussels of op Bergen een steekje laten vallen... Voorlopig durf ik niet aan dit rampscenario denken. Het begint allemaal heel zwaar te wegen. Wij hebben meer te verliezen dan Genk, en dat voel je."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.