Laatste reacties over Bayern-RSCA

VRIJDAG, 12 DECEMBER 2003, 16:40 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Na de pijnlijke uitschakeling door Bayern München, wordt in Anderlecht nog hevig nagekaart over de licht toegekende strafschop. We verzamelden reacties uit België, Duitsland en van scheidsrechter Nielsen.

"Als ik stout ben, zeg ik dat die ref al zeker op het WK van 2006 mag fluiten", luidt het zelfs bij preses Roger Vanden Stock.
"Wij zijn te onmachtig om iets te ondernemen. Ons land heeft geen sleutelfuncties in de Uefa en dat keert zich tegen ons. Het gaat hier wel om een strafschop van 100 miljoen frank, hé!"
"Als die scheidsrechter tegen Madrid of Bayern zo een penalty durft fluiten, dan is zijn carrière gedaan."

Het Laatste Nieuws belde scheidsrechter Kim Milton Nielsen op voor een reactie.
"Ik weet niets over de commotie in België en mag over die strafschop officieel niets zeggen. Zetterberg kreeg wel geel voor protest en Baseggio vroeg me hoeveel ik had gekregen."
"Kleine landen benadeeld? Crazy! Als Vanden Stock dat denkt, is dat voor zijn rekening. Voor mij was dit een match als een andere. Ik fluit wel vaker belangrijke wedstrijden."

Walter Baseggio: "Ik kreeg geel omdat ik aan Nielsen had gevraagd hoeveel hij had gekregen. In het Frans en in het Engels. Normaal blijf ik rustig, maar nu was ik echt te kwaad."
Pär Zetterberg: "Ik heb Nielsen in het Zweeds gezegd: "Ik vind dit belachelijk. Als Bayern niet kan scoren, moet jij ze daar niet bij helpen." Dat heb ik een paar keer herhaald."
Michal Zewlakow: "Heb je al eens gezien wat er allemaal voor een corner gebeurt? Dan moet je tien strafschoppen fluiten. Pizarro zei het nog lachend tegen me tijdens de rust. "Dat is voetbal, jongen." Deze strafschop zal ik mijn hele leven blijven onthouden."

Ook in Duitsland is de allesbeslissende strafschop hét gespreksonderwerp.
Het sportblad Bild spreekt van "een vooruitgeschoven kerstgeschenk".
"De tweede ronde halen door een betwistbare strafschop is een huiveringwekkende gebeurtenis", zegt Münchner Merkur.
"Als Bayern straks de CL wint, spreekt niemand nog over woensdag. Het is maar beter zo", staat in Abendzeitung.
Bayern-preses Franz Beckenbauer: "Wat ik in de tweede helft van Bayern zag, had niks met voetbal te maken." En over de penalty. "Heel royaal gegeven. Niet elke scheidsrechter fluit daarvoor."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.