220 jongeren in jeugdopleiding Anderlecht

VRIJDAG, 30 JUNI 2006, 12:18 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Een tijdje terug konden we in de pers lezen dat RSCA, samen met 3 andere eersteklassers, een gouden label in ontvangst mocht nemen voor zijn jeugdwerking. Bij de eerste audit van de Dexia Foot Pass in 2003 lag het helemaal anders.


Toen moest Anderlecht 6 ploegen voor laten gaan en dit kwam aan als een ware schokgolf. In april 2005 besloot men om de ganse jeugdwerking te hervormen. En met succes dus.

Op dit ogenblik zijn er 220 jongeren aangesloten en dat vormt een gigantische poel van talenten waar Anderlecht uit kan rekruteren. "Deze titel stelt ons in staat om nog meer en betere jongeren aan te trekken : het geeft een signaal aan de jongeren en vooral aan de ouders die twijfelen of ze hun kind hier wel zouden aansluiten", zegt Jean Kindermans.

"Hier bij ons hebben de jongeren echt de mogelijkheid om door te groeien. Pak nu Beveren. Wat ben je nu met een goede jeugdwerking als de jongeren niet de kans hebben om naar het A-team toe te groeien? Kijk naar ons, voorbeelden genoeg. Denk maar aan De Man, Kompany, Vanden Borre, Deschacht, Baseggio en Zetteberg. En meer recent Lamah, Siani, Allagui en Odjidja. Hier hebben de jongeren echt de kans om door te groeien."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.