Van Holsbeeck: "Ook jeugd krijgt een kans"

MAANDAG, 19 JUNI 2006, 18:27 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trok dit seizoen al heel wat nieuwe krachten aan, maar dat betekent niet dat de jeugd geen kans meer zal krijgen. "De Belgische jeugdwerking zit weer op het goede spoor", benadrukt manager Van Holsbeeck.


Om die jeugd ook de kans te geven om zich in de kijker te spelen, heeft Van Holsbeeck een doelstelling voor ogen. "We willen een 25-koppige kern bij het eerste elftal. Ik wil dat de vijf beste spelers uit onze jeugdreeksen ook opgenomen worden in deze kern", aldus Van Holsbeeck.

De manager benadrukte nog eens dat hij meer overheidssteun wil voor een groter stadion. Dit wordt extra belangrijk, aangezien vanaf 2008 de FIFA enkel stadions met vier sterren zal toelaten om Champions League-wedstrijden te organiseren. Ter verduidelijking: momenteel beschikt geen enkel stadion in België over een stadion met vier sterren. Dit zou dus een ramp kunnen betekenen voor het Belgisch voetbal.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.