Toekomstige transfers in gevaar?

ZONDAG, 4 JUNI 2006, 18:53 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Deze transferperiode heeft Anderlecht zich al weten te versterken met enkele toppers, o.a. Biglia en Hassan. La Dernière Heure vermoedt dat door de uitblijvende transfer van Kompany toekomstige transfers niet zullen doorgaan.


Anderlecht mag dan wel in België de voetbalclub met het grootste bugdet zijn, toch is het peanuts in vergelijking met ploegen als Manchester, Milan... 2,5 Miljoen voor een speler hier in België is veel. Dergelijke sommen kan je niet betalen met een verhoging van het toegangsgeld, het is dan ook noodzakelijk om de 'goudhaantjes' te verkopen, in dit geval Kompany en Wilhelmsson. Samen zouden ze een 20 miljoen moeten opleveren. Dit jaar heeft Anderlecht al voor 1,4 miljoen verkocht, maar heeft het voor meer dan 3,6 miljoen uitgegeven. Vorig jaar ook: toen stond de balans voor 1,5 miljoen in het rood.

Indien paars-wit niet snel cash geld binnenkrijgt door de verkoop van Baseggio, Kompany en Wilhelmsson, moet het terugvallen op een 'noodscenario'. Boussoufa zal dan niet naar Anderlecht komen maar men zal tevreden moeten zijn met een Zuid-Amerikaan die de helft minder kost dan de Gent-speler.

Kan Kompany verlapt worden, zelfs al was het maar 10 miljoen, heeft Van Holsbeeck direct een serieuze marge en kunnen er nog verschillende spelers aangetrokken worden: Boussoufa, een andere grote naam en nog eens 3 andere spelers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.