Vanden Stock: "Ik wil België versterken"

DINSDAG, 18 OKTOBER 2005, 10:06 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

"Ik wil Anderlecht niet verzwakken, maar anderzijds wil ik het Belgische voetbal versterken", zegt Roger Vanden Stock. Daarmee spreekt hij voor het eerst zijn ambitie uit om bondsvoorzitter te worden.


Daarvoor laat hij desnoods zijn clubvoorzitterschap schieten: "Anderlecht moet voortleven na de familie Vanden Stock."

"De bond moet een meer professionele leiding krijgen. En het uitvoerend comité moet in mijn plan gaan functioneren als de raad van bestuur van een bedrijf. Het doel is de bond in vijf jaar te herstructureren. Binnen de bond moet de wil en de mogelijkheid aanwezig zijn om grondig te vernieuwen op elk gebied, anders heeft het geen zin om voorzitter de te worden", zei hij.

"Nee, de inkrimping van de competitie tot 14 clubs is geen voorwaarde om het voorzitterschap te aanvaarden. Sommige clubvoorzitters staan niet achter mijn plan en willen zelfs een eerste klasse met meer clubs. Ik zou me daar kunnen bij neerleggen, maar ik ben van plan om hiervoor te blijven vechten", klonk het verder nog.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.