Tielemans begint vandaag aan voorbereiding

MAANDAG, 30 JUNI 2014, 07:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans legde vorige week donderdag zijn laatste examens af. Na geslaagde examens trok de speler naar Brazilië met zijn manager Christophe Henrotay en persoonlijke begeleider Peter Smeets.


"Mijn eerste profjaar was zwaar en daarom wilden ze mij belonen met een reis naar het land dat voetbal eet, drinkt en ademt. Het is een geslaagde reis geworden", vertelt Tielemans in Het Laatste Nieuws.

De mama van de speler stelde wel de voorwaarde dat hij moest geslaagd zijn voor alle examens, anders geen trip naar Brazilië. Wat voor Tielemans alleen maar een stimulans was om nog harder zijn best te doen. Hij slaagde voor alle examens en begint zo in september aan het laatste jaar handel.

Tielemans ging naar Sao Paulo en Rio en volgde er de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland en Zuid-Korea. "Dat was een schitterende ervaring. Het WK in Brazilië is toch iets uniek. Dat maak je maar één keer in je hele leven mee. Ik vond de sfeer in de stadions fantastisch. De mengeling van al die shirts in de tribunes. Ik zag Brazilianen, Amerikanen, Belgen en Koreanen door mekaar. Iedereen beleefde samen die geweldige ambiance. Dit vergeet ik nooit." Maar het was vooral toch vakantie voor Youri. Buiten wat lopen, fitnessen en voetballen op het strand, heeft de speler vooral genoten van zijn vakantie.

"Anthony was heel goed tegen Zuid-Korea. Het was superplezant om mijn ploegmaat te zien spelen. Jammer dat hij geblesseerd is. Ik hoop dat hij snel weer hersteld is", zegt Tielemans, die over vier jaar 21 is en dan zelf op het WK hoopt te staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.