Proto: "Niet zitten treuren om gemist WK"

DONDERDAG, 26 JUNI 2014, 13:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl de Rode Duivels het WK spelen en zijn ploegmaats de training hervatten, revalideert Silvio Proto van zijn polsbreuk. "Uiteraard was ik er graag bij in Brazilië, maar ik heb geen spijt. Mijn leven stopt hier niet."


"Ik was zo blij toen Wilmots me opriep. Het WK zou een beloning geweest zijn voor mijn carrière", vertelt Proto in Het Laatste Nieuws. "Die blessure is ongelooflijke pech. Maar ofwel zit je te treuren ofwel geniet je maximaal van je vakantie. Ik deed het tweede."

Vanuit België volgt Proto de wedstrijden van de Rode Duivels en Italië, maar hij kijkt zeker niet naar alle wedstrijden. "Ik zit elke dag in het voetbal. Als ik thuiskom, ga ik niet nog eens van zes tot middernacht voetbal kijken. Bovendien zijn mijn zonen niet echt voetbalfans."

"Denk niet aan transfer"

Pas in september wordt Proto terug tussen de palen verwacht. Tot dan neemt Thomas Kaminski zijn plaats in en vorige keer was de jonge goalie niet zo blij om deze weer af te staan. Vreemd, vindt Proto. "Ik ben al jaren titularis. Thomas moet me vervangen, maar zelfs na vijf of zes goede wedstrijden moet je het verleden toch niet in vraag stellen? Ik heb me al voldoende bewezen."

Kaminski moet zich dus niet veel illusies maken. Want ook aan een transfer denkt Proto niet echt. "Als ik nu op het WK was geweest, had de situatie er misschien anders uitgezien", aldus de 31-jarige doelman. "Maar als ik mijn hele carrière bij Anderlecht speel, dan mag ik daar zeker trots op zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.