Van Holsbeeck krijgt straks transferbudget

DONDERDAG, 19 JUNI 2014, 08:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de kwalificatie voor de Champions League en de transfers van Massimo Bruno en Cheikhou Kouyaté heeft Anderlecht een mooie cent op zak. Maar met welk bedrag kan Herman Van Holsbeeck de transfermarkt op? Dat weet hij straks.


Het Laatste Nieuws rekende uit dat Anderlecht zich dit tussenseizoen al verzekerde van 27,5 miljoen euro. De deelname aan de poules van de Champions League zal zo'n 15 miljoen euro in het laatje brengen. Daarbij komen de transfersommen van Bruno (5 miljoen euro, meteen betaald) en Kouyaté (7,5 miljoen euro, te betalen in schijven).

Voorzitter Roger Vanden Stock liet al verstaan dat niet het volledige bedrag besteed zal worden aan inkomende transfers. Vanavond komt de raad van bestuur samen om te beslissen hoeveel geld manager Van Holsbeeck ter beschikking krijgt. "Kwaliteit zal primeren op kwantiteit", geeft Van Holsbeeck aan in L'Avenir. "Twee of drie goede, ervaren spelers moeten volstaan."

De vervanging van Kouyaté is daarbij prioriteit. Verder wordt ook gezocht naar een nieuwe linkermiddenvelder. Als Guillaume Gillet vertrekt, komt er ook een nieuwe back-up voor rechtsback Anthony Vanden Borre en Besnik Hasi zou ook nog graag een speler met het profiel van Bruno erbij krijgen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.