Reacties op transfer Kouyaté

WOENSDAG, 18 JUNI 2014, 14:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté werd vanmiddag voorgesteld bij zijn nieuwe club West Ham en alle partijen reageren verheugd op deze overgang. "Als kind droomde ik van de Premier League en die droom komt nu uit", vertelt Kouyaté.


"Ik ben erg blij dat West Ham me de kans geeft om in de Premier League aan de slag te gaan", aldus Kouyaté op West Ham TV. "Ik zal me hier verder kunnen ontwikkelen en zal er alles aan doen om beter te worden als voetballer. Ik wil ook mijn manager bedanken. Hij kwam speciaal terug uit vakantie om mijn transfer af te ronden."

Op RSCA.be neemt Kouyaté afscheid van Anderlecht. "Ik heb hier vele mooie jaren gekend, maar nu ben ik klaar voor een nieuwe stap. Ik wil meneer Van Holsbeeck bedanken om mij naar paars-wit te halen, want hier heb ik mijn carrière kunnen lanceren. Nu is het aan mij om me te bewijzen in de beste competitie van de wereld."

West Ham: "Jonge en ervaren speler"

Namens West Ham reageert co-voorzitter David Sullivan verrukt op de komst van Kouyaté. "Ik ben blij dat het gelukt is na weken van hard onderhandelen waarbij we tal van andere clubs hebben afgetroefd. Hoewel hij nog maar 24 is, heeft Cheikhou heel wat ervaring op het hoogste niveau, zelfs in de Champions League. Hij zal de concurrentie in onze kern verhogen."

"We willen dit seizoen beter doen dan het vorige en met deze transfer zetten we die ambitie kracht bij", aldus Sullivan. "Voor de eerste competitiewedstrijd willen we nog vier spelers aantrekken. Ons doel is bij de eerste tien te eindigen."

Anderlecht: "Cheikhou verdient deze transfer"

Na Massimo Bruno ziet Anderlecht een tweede vaste waarde vertrekken op één week tijd. Maar deze transfer was ingecalculeerd. "Wij hadden een akkoord met Cheikhou dat hij weg mocht bij een goed bod. Hij heeft veel betekend voor deze club en alleen al daarom verdient hij deze mooie transfer", zegt Herman Van Holsbeeck op RSCA.be.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.