Kouyaté voor vier seizoenen naar West Ham

MAANDAG, 16 JUNI 2014, 06:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Laatste Nieuws is het zeker dat Kouyaté voor vier seizoenen naar West Ham verhuisd. Herman Van Holsbeeck wachtte een heel weekend op bankgaranties van Valencia, die er maar niet kwamen.


Vandaag zou de Senegalees in Londen verwacht worden om medische test af te leggen. Later deze week zou hij dan een vierjarig contract tekenen.

Na de negatieve ervaringen met Spaanse clubs in het verleden - herinner u zich de transfer van Tchité naar Santander nog waarbij Anderlecht zelfs de hulp van de UEFA moest inroepen - eiste Van Holsbeeck bankgaranties van Valencia. De Spaanse club zou zelfs meer geboden hebben dan 7,5 miljoen euro, de prijs die Anderlecht vroeg voor de Senegalees, maar tevergeefs.

Na een weekend vruchteloos wachten op de bankgaranties van Valencia werd de transfer van Kouyaté naar West Ham in gang gezet. De transfersom zal overigens niet volledig naar Anderlecht gaan. Eén vijfde van wat West Ham betaalt, gaat naar Kouyatés managers. Dit is zo bepaald in zijn contract.

De Pool Gregorz Krychowiak van Stade Reims wordt nog steeds gevolgd door Anderlecht. Paars-wit ziet in de Pool de ideale vervanger voor Kouyaté.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.