Constant Vanden Stock zou vandaag 100 jaar zijn geworden

VRIJDAG, 13 JUNI 2014, 15:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Constant Vanden Stock, geboren op 13 juni 1914, en gedurende 25 jaar voorzitter van Anderlecht, zou vandaag 100 jaar zijn geworden. Meneer Constant heeft een rijkgevulde sportieve carrière op zijn palmares staan.


De 100-jarige verjaardag van Constant Vanden Stock is een ideaal moment om hulde te brengen aan deze uitzonderlijke man.

Voor hij in 1996 de fakkel van het voorzitterschap doorgaf aan zijn zoon Roger, had de voorzitter er al een prachtige sportieve carrière opzitten.

Van 1959 tot 1968 was hij bondscoach van de Rode Duivels om dan in 1971 Albert Roosens op te volgen als voorzitter van RSC Anderlecht.

Onder zijn voorzitterschap behaalde paars-wit tien nationale titels en drie mooie Europese bekers.

Maar niet alleen op sportief gebied behaalde Constant successen, hij stond ook gekend als een succesvol zakenman. Hij erfde van zijn vader brouwerij Belle-Vue en maakte er één van de bekendste brouwerijen van België van. Het logo van Belle-Vue was ook een tijdje te zien op de truitjes van RSC Anderlecht, tussen 1973 en 1981 was het biermerk Belle-Vue de hoofdsponsor van paars-wit.

Constant Vanden Stock was een grote meneer met heel veel aanzien en blijft voor altijd onlosmakelijk verbonden met RSC Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.