Officieel: Bruno naar Red Bull Salzburg

DONDERDAG, 12 JUNI 2014, 09:29 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Massimo Bruno verlaat Anderlecht voor het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Beide clubs kondigen de transfer aan op hun website. "Het was onmogelijk om dit bod te weigeren", vertelt manager Herman Van Holsbeeck.


De interesse van Salzburg was al enige tijd bekend en gisteren bereikte Anderlecht een akkoord met de Oostenrijkse kampioen. Bruno onderging de voorbije dagen met succes de medische testen en tekent een contract voor vijf seizoenen. Over de transfersom werden geen mededelingen gedaan. "We wensen Massimo alle geluk en succes toe en willen hem bedanken voor zijn inzet en uitstekende mentaliteit", aldus Van Holsbeeck op RSCA.be.

Bij Salzburg, dat dankzij sponsor Red Bull over grote financiële middelen beschikt, zijn er erg opgetogen met de komst van Bruno. "Massimo is één van de grootste talenten van België en na het WK een kandidaat voor de nationale ploeg", zegt sportief directeur Ralf Rangnick. "Ondanks zijn jonge leeftijd was hij een basiskracht bij Anderlecht en heeft hij ervaring in de Champions League. Niet voor niets werd hij het hof gemaakt door tal van grote clubs."

Anderlecht nam Bruno in 2011 over van Charleroi, waar hij op zijn zeventiende debuteerde in eerste klasse. Na een seizoen bij de beloften brak hij onder John van den Brom helemaal door. De Nederlander gooide Bruno als joker in de strijd tegen Limassol in de Champions League-voorronde en met een beslissende assist voor Dieumerci Mbokani leidde hij paars-wit toen naar het kampioenenbal.






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.