Ook speler uit Bangladesh in aantocht

DINSDAG, 10 JUNI 2014, 09:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De komst van Bimal Gharti Magar zou wel eens de voorbode kunnen zijn van nog meer spelers uit Zuid-Oost Azië. "Samen met Anderlecht ben ik alle talentvolle spelers uit de regio in kaart aan het brengen", zegt Rene Koster.


Koster is momenteel assistent-bondscoach van Bangladesh. "We hebben een be­drijf opgericht en al­le talentvolle spe­lers uit het Zuid-Oos­ten van Azië in kaart gebracht. Het gaat om landen als Thaï­land, India, In­donesië, Ne­pal, Bang­la­desh." Volgens Koster zit ook in deze uithoek van de wereld heel wat talent, maar komen de Europese scouts er niet speuren. Anderlecht wil die lacune nu invullen.

De jeugdopleiding in Zuid-Oost Azië is uiteraard niet van het niveau van Europa of de voetbalscholen in Afrika en Zuid-Amerika. Een speler als Gharti Magar zal dus nog de nodige vorming nodig hebben alvorens hier aan de bak te kunnen. "Gelukkig komt hij bij Anderlecht in een van de beste opleidingscentra van Europa terecht", aldus Koster.

Volgens de Nederlander is er in de regio wel degelijk talent aanwezig. "We hebben vier spe­lers van rond de acht­tien jaar op het oog die met sprekend ge­mak het Eu­ro­pe­se ni­veau ha­len. In Bang­la­desh hebben we een ge­wel­di­ge centra­le ver­de­diger zit­ten die al een sta­ge heeft ver­sierd bij An­der­lecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.