Mbuyu versterkt scoutingscel Anderlecht

DONDERDAG, 5 JUNI 2014, 14:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft met Dimitri Mbuyu een nieuwe verantwoordelijke voor de scouting aangesteld. In het verleden was Mbuyu aan de slag als sportief manager bij Brussels en Bergen. "Dit is een echte uitdaging", klinkt het gemotiveerd.


"Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring ten diensten te stellen van de grootste club van het land", aldus Mbuyu nog.

Eénvoudig Rode Duivel Mbuyu begon zijn spelerscarrière in Lokeren. Zijn grootste successen behaalde hij bij Standard en Club Brugge. Daarna volgden onder meer Waregem, Antwerp en Geel. Bij deze laatste club startte Mbuyu in 2000 zijn tweede carrière. Na een seizoen als coach werd de Antwerpenaar met Congolese roots er manager. Tussen 2003 en 2008 werkte Mbuyu als sportief manager bij Brussels. In 2009 ging hij in deze hoedanigheid aan de slag bij Bergen. Hij verlaat deze club nu om hoofd scouting bij Anderlecht te worden.






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.