Wie is Grzegorz Krychowiak?

ZONDAG, 1 JUNI 2014, 19:55 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

Grzegorz Krychowiak wordt steeds vaker genoemd als opvolger van Cheikhou Kouyaté. Er wordt zelfs al gewag gemaakt van een mondeling akkoord tussen Anderlecht en de Pool. Anderlecht-online vergeleek beide spelers voor u.


Krychowiak werd geboren op 29 januari 1990 en is daarmee slechts een maand ouder dan Kouyaté. Beide spelers zijn rechtsvoetig en kunnen zowel centraal op het middenveld als centraal achterin uit de voeten.

Grzegor belandde via enkele kleine Poolse teams bij de –toenmalige- Poolse eersteklasser Arka Gdynia, waar Bordeaux hem in 2006 wegplukte. Daar wist hij echter nooit echt door te breken. Hij werd uitgeleend aan Reims en Nantes, waarna Reims hem uiteindelijk kocht voor 800.000 euro.

Krychowiak is met 1m86 zeven centimeter kleiner dan Kouyaté, maar beschikt over een formidabele sprongkracht. Op gebied van kracht en loopvermogen zijn ze elkaars evenknie, maar Krychowiak is wel een pak trager dan Kouyaté.

Statistieken

De Pool is dan weer sterker voor doel. In 72 wedstrijden in de Ligue 1 vond hij acht keer de weg naar doel. Kouyaté kwam maar aan zeven stuks in 189 wedstrijden in de Jupiler Pro League.

Krychowiak kreeg in die 72 wedstrijden zeventien keer geel, maar geen enkele keer rood. Kouyaté pakte in 189 wedstrijden ‘amper’ zestien keer geel, maar kreeg wel drie rode kartons onder de neus geschoven. Krychowiak speelde nog geen Europees clubvoetbal, maar kwam wel al achttien keer in actie met de nationale ploeg van Polen. Kouyaté speelde elf wedstrijden voor Senegal en beslechtte met Anderlecht 23 wedstrijden in de Europa League en 12 in de Champions League.

Transfermarkt.de schat de marktwaarde van Kouyaté op zeven miljoen euro. Omdat het contract van Krychowiak afloopt op 30 juni 2015 blijft zijn geschatte marktwaarde beperkt tot vier miljoen euro.

Conclusie

Krychowiak lijkt een goede keuze om Kouyaté op te volgen. Hij heeft zeker voldoende kwaliteiten en zal normaal gezien geen lange aanpassingsperiode nodig hebben. De pool is zelden geblesseerd en heeft er geen problemen mee om het vuile werk op te knappen.

De kans dat hij Stade Reims deze zomer verlaat lijkt groot. Er zijn echter nog kapers op de kust, vooral uit de Premier League. Herman Van Holsbeeck gaf al aan dat de vervanger van Kouyaté vijf miljoen euro mocht kosten. Een faire prijs voor de Pool.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.