Het charmeoffensief van Anderlecht

DINSDAG, 18 MAART 2014, 18:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Ik kruip niet vaak in m'n pen om iets ze zeggen maar ach, waarom niet. De site is er voor iedereen en als het goed zit mag het ook gezegd worden: het charmeoffensief van Anderlecht.


Je moet toegeven, twee open trainingen op één week tijd, hoe lang is dat niet geleden? Ik werk nu al bijna 14 jaar aan deze site en ik herinner me nog heel goed hoe we vroeger moesten aankondigen dat er eens een gesloten training gepland was. Nu was het al jaren andersom, nu waren we blij als we een open training konden aankondigen.

Is dit een voorbode van een grote verandering onder Besnik Hasi? Het eerste charmeoffensief begon wel nog onder John van den Brom. In de hoop het stadion te vullen voor de play-off-wedstrijden kregen abonnees een mooie korting bij de aankoop van een mini-abonnement.

Vorige week kwam er dan de aankondiging voor een open training woensdag, en vandaag konden we lezen dat er ook op zaterdag een open training gepland was. In het Constant Vanden Stock-stadion dan nog wel. Ik zou wel eens graag een antwoord krijgen waarom Anderlecht gestopt was met de standaard open trainingen.

Daar blijft het niet bij want volgende woensdag 26 maart organiseert Anderlecht ook nog de de ‘Kinepolis RSCA fan evening’. De voorzitters en bestuurders van de supportersclubs zijn dan vanaf 18u welkom in Kinepolis Brussels om de spelers en de technische staf te ontmoeten. Tussen 19 uur en 19.30 uur mogen de aanwezigen vragen stellen aan Besnik Hasi. De 500 genodigden worden door Kinepolis ook nog getrakteerd op een film.

Meneer Steegen, we weten dat u ook deze site regelmatig een bezoekje brengt, maar ik kan zeggen, doe zo verder met dit charmeoffensief. Natuurlijk valt of staat alles met de prestaties van Anderlecht op het veld. Maar een 4-0 overwinning tegen Oostende - die het andere ploegen toch al niet gemakkelijk gemaakt heeft -, het doet de fans herleven.

Ik merk dat ook bij de verschillende redacteurs en bij mezelf, het is veel leuker om nieuws te brengen als er een positieve sfeer hangt rond de ploeg. We hebben maanden in een negatieve sfeer moeten werken, nu is er iets van "het is allemaal nog mogelijk. Die titel kan nog, en lukt de titel niet dan kan nog zeker nog een Europees ticket."

Laten we er dus zaterdag een feest van maken in het stadion, net zoals bij de vorige open training. En zaterdag er op pakken we die Rouches even in zoals we dat met Oostende gedaan hebben, het liefst van al met een gigantische paarse strik waar ze even mee zoet zijn om te ontknopen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.