Opinie: de tovenaar en de sneltrein

ZATERDAG, 15 MAART 2014, 16:42 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Er is de afgelopen dagen veel geschreven over het ontslag van John van den Brom. Er werden honderden verklaringen gegeven voor de malaise bij Anderlecht. Eén factor werd echter deskundig verzwegen: de blessure van Matias Suárez.


De schaarse bladen die wel nog beseffen dat er niet enkel in Engeland een speler rondloopt die Suárez als achternaam heeft, schuiven ook de blessure van Mati in de schoenen van de Nederlandse trainer. Hij zou de zijn goudhaantje namelijk te hard hebben laten trainen na het debacle thuis tegen PSG. Vrij schijnheilig allemaal, als je bedenkt dat van den Brom verweten werd "niet hard genoeg te trainen".

Toch is het uitvallen van Suárez een sleutelmoment geweest in het paars-witte seizoen.

Elke ploeg krijgt af te rekenen met blessures en voor de blessure van de Argentijn liep het ook niet geweldig: akkoord. Maar toch…

Na het vertrek van verschillende sterkhouders werd meer dan ooit op Suárez gerekend. In de eerste elf competitiewedstrijden was hij goed voor zes goals en zeven assists. Bovendien is hij één van de twee gouden schoen-winnaars die nog in onze eerste klasse rondloopt en maakte hij Mitrovic stukken sterker.

Hypothetische vragen zijn vaak irrelevant, maar voor één keer ga ik ze toch stellen: wat als niet Suárez maar Batshuayi zwaar geblesseerd uitviel in de aanloop naar de topper tussen Anderlecht en Standard? Welke club zou er dan op dit ogenblik op kop van de klassering staan en welke trainer zou zijn c4 hebben ontvangen? Oordeelt u vooral zelf.

Suárez lijkt zijn terugkeer te zullen maken in de play-offs en ook Frank Acheampong wordt klaargestoomd voor de tien laatste duels. De Ghanees is een ruwe diamant die nog fameus moet worden bijgeschaafd, maar met zijn fenomenale sprintsnelheid toch een wapen. Zeker op momenten dat het moeilijk gaat. Drie doelpunten en vier assists in 950 speelminuten zijn trouwens zeer degelijke cijfers.

De nakende terugkeer van de Argentijnse tovenaar en de Ghanese sneltrein maken Anderlecht nog geen titelfavoriet, maar zeker outsider nummer één. En het huidige play-off systeem is nu eenmaal erg lief voor outsiders.

Alle opmerkingen, vragen of suggesties zijn welkom op [email protected]






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.