Kabasele bewijst waarde voor De Graafschap

DINSDAG, 11 MAART 2014, 11:30 - Garrincha

In de laatste wedstrijd van de dertigste speeldag in de Nederlandse eerste divisie heeft De Graafschap gisteren met 1-2 gewonnen bij Emmen. Anderlecht-huurling Nathan Kabasele lag aan de basis van beide doelpunten.

De Graafschap kwam in de zevende minuut op voorsprong toen de thuisdoelman een doelpoging van Kabasele niet voldoende kon wegwerken. Vincent Vermeij reageerde attent en scoorde. In de negentiende minuut kwam ook Kabasele dichtbij een doelpunt, maar geheel vrijstaand schoot hij net naast.

Ook in de tweede helft kreeg de 20-jarige aanvaller een dot van een kans, maar zijn schot strandde op de paal. In blessuretijd besliste Vlatko Lazic de wedstrijd door op aangeven van Kabasele de 0-2 te scoren. Kort daarna milderde Emmen nog tot 1-2, maar De Graafschap nam de drie punten mee naar huis en klimt naar de zevende plaats.

Armenteros gelijk met Jong Feyenoord

In de Nederlandse beloftencompetitie speelde Samuel Armenteros gisterenavond met Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong Willem II. Armenteros speelde de partij als diepe spits en gaf de assist voor het openingsdoelpunt van John Goossens. Het werd 1-1.