Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

DONDERDAG, 6 MAART 2014, 08:35 - Garrincha

Gisterenavond werden tal van oefeninterlands afgewerkt en ook enkele Anderlecht-spelers kwamen in actie. Er waren basisplaatsen voor Andy Najar, Sacha Kljestan en Cheikhou Kouyaté. Anthony Vanden Borre kreeg een invalbeurt.

Andy Najar breidt bij Honduras een vervolg aan zijn sterke prestaties bij Anderlecht. Tegen Venezuela kreeg hij na vier minuten de eerste kans van de wedstrijd, maar hij strandde op de doelman (video, opgelet: het kan even duren voor het fragment geladen is). Kort na de rust lag Najar met een assist aan de basis van de 2-0. Honduras won de partij met 2-1 en Najar werd na 81 minuten vervangen. Oud-Anderlecht-verdediger Victor Bernardez speelde de hele wedstrijd.

Sacha Kljestan kende een minder succesvolle avond. Hij verloor met de Verenigde Staten met 2-0 tegen Oekraïne. Kljestan kreeg een basisplaats van bondscoach Jürgen Klinsmann, maar werd na 63 minuten en bij een 1-0-achterstand naar de kant gehaald.

In Frankrijk speelden Senegal en Mali 1-1 gelijk in een oefenduel. Cheikhou Kouyaté speelde de hele wedstrijd bij Senegal. Na een kwartier kreeg hij de eerste kans van de wedstrijd toen hij zijn hoofd tegen een vrije trap kon zetten, maar zonder succes.

In eigen land oefenden de Rode Duivels tegen Ivoorkust. Zoals vooraf aangekondigd, speelde Anthony Vanden Borre een halve wedstrijd mee. Na de rust kwam hij Toby Alderweireld vervangen als rechtsback. Vanden Borre speelde degelijk, maar kon niet beletten dat de Belgen in de slotfase een 2-0-voorsprong uit handen gaven. Eindstand: 2-2. Bij Ivoorkust speelde oud-Anderlecht-middenvelder Cheikh Tioté de hele wedstrijd.