De Corte tekent profcontract tot 2027

VRIJDAG, 28 JUNI 2024, 18:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Opnieuw tekent een jonge, beloftevolle speler een profcontract voor drie jaar bij Anderlecht. Vandaag is het de beurt aan Devon De Corte. De 18-jarige Amerkaanse Belg kwam vorige zomer vanuit de States over naar Anderlecht. Hij mocht al twaalf keer opdraven bij de Futures in 1B.

De Corte, die in mei zijn 18e verjaardag vierde, heeft een Belgische vader en Amerikaanse moeder. Vorige zomer ruilde hij Philadelphia Union voor Anderlecht. Hij begon bij de U18, maar stroomde rond de winterstop door naar de Futures. Vanaf begin februari mocht hij in twaalf duels opdraven. Vier keer begon hij in de basiself en hij scoorde tegen Seraing.

"Devon is technisch begaafd en heeft een goed spelinzicht. Hij speelt als middenvelder en heeft alle kwaliteiten die nodig zijn voor een box-to-box speler", vertelt Mikkel Hemmersam, directeur van de Academie. "Het bijzondere aan Devon is zijn mentaliteit. Hij is altijd leergierig en wil zich verbeteren. We zijn benieuwd naar zijn ontwikkeling bij de club."

De Corte traint momenteel mee met de A-kern in de aanloop op het nieuwe seizoen. Afgelopen woensdag kwam hij ook in actie in het eerste oefenduel tegen Tubize-Braine. Hij zal komend seizoen zich verder ontwikkelen bij de Futures in 1B.

 



Bron: © Eigen redactie