Is Augustinsson binnenkort transfervrij?

VRIJDAG, 28 JUNI 2024, 10:50 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Ludwig Augustinsson is niet langer gewenst bij Sevilla. Er zijn berichten dat zijn contract voortijdig wordt beëindigd. De 30-jarige Augustinsson verliet Sevilla vorige zomer voor Anderlecht op huurbasis. De Zweedse international kreeg veel speeltijd en Anderlecht wilde hem aanvankelijk behouden.

De linksback heeft ook uitgesproken dat hij graag bij paars-wit wil blijven. Op 31 mei meldde Het Nieuwsblad dat Anderlecht en Sevilla een overeenkomst hadden bereikt over een permanente transfer voor ongeveer 2 miljoen euro. Maar Diario de Sevilla meldde ruim drie weken geleden dat dit niet klopt en dat Anderlecht in feite heeft besloten om Augustinsson op te geven vanwege zijn salariseisen.

Hetzelfde geldt voor de Deense middenvelder Thomas Delaney, die ook op huurbasis van Sevilla overgekomen was.

Estadio Deportivo meldt nu dat Sevilla meerdere spelers moet laten gaan om de salarisbegroting te verlagen, waaronder mogelijk Augustinsson. Óscar Rodríguez en Thomas Delaney zijn anderen die mogelijk hun contract laten ontbinden in ruil voor compensatie.

Augustinsson gaf vier assists in 32 competitiewedstrijden voor Anderlecht afgelopen seizoen. Sevilla haalde Augustinsson van het Duitse Werder Bremen in de zomer van 2021. Hij gaf één assist in totaal 27 competitiewedstrijden voor de Spaanse club.

Mogelijk creëert dit nieuws een nieuwe opening voor Anderlecht. De Zweed zou dan transfervrij zijn waardoor Anderlecht alvast geen transfersom meer moet betalen. Misschien geeft dit wat extra ruimte in de salarisonderhandelingen.

Bron: Fotbolltransfers