Chatelle: "RSCA kan zonder Hazard kampioen worden"

DINSDAG, 16 APRIL 2024, 08:08 - demoniaccrow
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Thomas Chatelle verklaart dat de blessure die Thorgan Hazard opliep tegen Union mogelijk te wijten is aan het feit dat hij dit seizoen nooit voor de volle 100% fit is geweest. Hij erkent echter wel dat een dergelijke blessure op elk moment kan gebeuren. Hazard heeft dus ook gewoon pech gehad.

Chatelle gelooft echter niet dat deze blessure het einde van Hazards carrière betekent, gezien zijn sterke fysieke kwaliteiten die hem in staat zouden stellen om op een goed niveau terug te komen.

De voormalig Anderlechtspeler benadrukt dat RSCA ook zonder Hazard kampioen kan worden, aangezien hij weliswaar waardevol is geweest met zijn fysiek vermogen en statistieken, maar niet zo beslissend is als Kasper Dolberg of Anders Dreyer.

Chatelle onderstreept dat paars-wit zondag een morele overwinning behaalde tegen Union. Francis Amuzu lijkt de aangewezen vervanger te zijn, hoewel Brian Riemer liever had gezien dat hij rustig wat speeltijd zou krijgen.

Tot slot denkt Chatelle dat het nog twee tot drie weken zal duren voordat Yari Verschaeren weer op het veld te zien zal zijn: "Het risico op een terugval is groot en daarom moet er zeer voorzichtig mee worden omgegaan."

Bron: La Dernière Heure (Romain Van Der Pluym)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.