"Zeker in beroep tegen deze eigenaardige beslissing"

VRIJDAG, 26 JANUARI 2024, 21:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht-advocaat Walter Damen reageert "verbijsterd" op de uitspraak van de Disciplinaire Raad om de wedstrijd Anderlecht - Genk te laten herspelen. "Eigenlijk zeggen zij dat elke fout van een scheidsrechter vanaf nu sowieso gesanctioneerd kan worden met een fout tegen het spelreglement", aldus Damen.

"We hebben kennisgenomen van de beslissing en ik moet eerlijk zeggen dat we verbijsterd zijn. Het is een heel eigenaardige beslissing. Uiteraard zal er beroep worden aangetekend", aldus Damen bij VTM.

"Aan de ene kant heb je een instantie die zegt bevoegd te zijn, namelijk het Referee Department, en die zegt dat als je niet akkoord bent, je bij het BAS in beroep moet gaan. Nu heb je volgens hetzelfde reglement dan weer de Disciplinaire Raad die zegt dat zij bevoegd zijn en dat we dus zelfs niet bij het Referee Department moesten zijn, want dat zij moesten oordelen. Ook tegen hun beslissing is nog beroep mogelijk, zeggen ze."

"De Disciplinaire Raad zegt nu dat het hele reglement fout is, in die zin dat we geen onderscheid meer maken tussen een beoordelingsfout en een fout tegen het reglement, want elke fout is dus een menselijke fout en dus ook een fout tegen het reglement. "

"Hier kan je gewoon niet mee akkoord gaan. Als je dat doet, trek je de doos van Pandora open. Dan zal elke club die zich benadeeld voelt door een scheidsrechterlijke dwaling alle mogelijke procedures aflopen in de hoop ergens gelijk te krijgen."

Zeker beroep, maar waar?

Anderlecht zal dus zeker in beroep gaan tegen de uitspraak van de Disciplinaire Raad, de vraag is alleen bij welk orgaan. "Het is bij de bondsinstanties op dit moment niet duidelijk waar wij dat moeten doen", aldus Damen in Het Laatste Nieuws. Zowel het BAS als de Evocatiecommissie zouden een optie zijn. "Wij krijgen op verschillende plaatsen verschillende adviezen. Het is spijtig genoeg een kakofonie aan regels waar de bondsinstanties zelf niet aan uit kunnen."

Damen besluit met te zeggen dat Anderlecht nu alles zal uitzoeken, maar dat het vast staat het de club beroep zal aantekenen.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.