Wedstrijd herspelen: "Kans is klein"

VRIJDAG, 5 JANUARI 2024, 15:00 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Deze middag boog het Referee Departement zich over de klacht van Racing Genk die vraagt om de wedstrijd te herspelen. Die kans lijkt na de zitting klein, al hangt alles natuurlijk af van hoever de Limburgers willen gaan met hun klacht. 

Walter Damen was aanwezig op die zitting als raadsman van RSC Anderlecht, verder waren ook scheidsrechter Nathan Verboomen, VAR Jan Boterberg, assistent-VAR Arthur Denil en assistent scheidsrechter Ruben Wyns, aanwezig om de nodige uitleg te verschaffen.

Allemaal bevestigden ze tijdens de zitting dat ze de situatie van paars-wit zijn vergeten te bekijken tijdens de bewuste fase. De namen 'Verschaeren' en 'Stroeykens' (de Anderlechtenaren die te snel inliepen) kwamen niet voor in de communicatie met de VAR.

Genk-jurist Jochem Martens noemt dit een vergissing in de toepassing van de spelregels; volgens Walter Damen gaat het om een menselijke beoordelingsfout (wat ons gezien bovenstaande uitleg aannemelijker lijkt).

Het Referee Department moet nu oordelen, is er een fout gemaakt dan gaat de hele zaak naar de disciplinaire raad. Oordelen ze dat er geen fout is gemaakt dan is de zaak gesloten al kan Genk dan wel nog naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om te vragen om de wedstrijd alsnog te laten herspelen. 

Een beslissing wordt begin volgende week verwacht. Inmiddels diende ook Club Brugge klacht in voor de onterecht afgekeurde goal tegen KV Mechelen. Ook die beslissing wordt volgende week verwacht.

Bron: hln.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.