Riemer: "Kleinere kern na wintermercato"

MAANDAG, 25 DECEMBER 2023, 21:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Behalve centraal achterin hoeven we in januari niet veel aanwinsten te verwachten bij Anderlecht. Uitgaand zal er meer bewegen. "We hebben te veel spelers, zeker voor sommige posities", vertelt coach Brian Riemer.

"Vanaf 1 februari zullen we sowieso een kleinere kern hebben", liet Riemer vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de partij tegen Genk optekenen. "Sommige jongens verdienen het echt om te spelen, maar we hebben te veel spelers. Zeker op sommige posities." 

"Het is niet zo dat we deze spelers hier niet willen. Als coach wil je concurrentie, maar soms kan je ook te veel concurrentie hebben. Op sommige posities moeten we het aantal spelers inperken, voor het goed van de spelers, het goed van het team en het goed van de club."

"Beste oplossing zoeken voor Arnstad"

Eén van de jongens van wie een vertrek bespreekbaar is, is Kristian Arnstad. "Ik had gisteren (donderdag, red.) een gesprek met Kristian. Hij is één van de spelers waarbij mijn hart bloedt. Hij is echt een goede speler, maar heeft wat pech dit seizoen. Ik denk niet dat het verschil tussen Stroeykens, Leoni en Arnstad erg groot is. Hun profielen verschillen een beetje."

"Kristian speelde tegen Union (op de openingsspeeldag, red.) omdat hij dat verdiende. Hij was echt sterk tegen Ajax (in de laatste oefenwedstrijd voor de seizoensstart, red.). Tegen Union presteerde niet alleen hij niet goed, maar het hele team. Voor de volgende wedstrijd tegen Antwerp deden we enkele aanpassingen. Eén van de jongens die erin kwamen, was Theo. Ook Mario kwam toen in. En sindsdien verloren we slechts één keer in twintig duels."

"Het is niet gemakkelijk voor de jongens die er dan naast staan om in het team te geraken. Want als je maar één keer verliest in twintig wedstrijden en je staat tweede in de stand, dan wil dat zeggen dat veel dingen goed werken."

"We moeten dus een plan maken voor Kristian én met Kristian. We moeten kijken wat het beste is voor hem: blijven en vechten voor een plaats, verhuurd worden of verkocht worden. Samen met hem moeten we kijken wat de beste oplossing is."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.