Dolberg: "Ik kan wel een tijdje bij Anderlecht blijven"

DONDERDAG, 7 DECEMBER 2023, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met tien doelpunten staat Kasper Dolberg momenteel tweede in de topschuttersstand. Maar de spits wil meer, individueel en in team. "Mijn doel is om topschutter te worden", vertelt hij vandaag in Het Nieuwsblad. "En ik wil hier trofeeën winnen."

Zestien, dat is Dolberg zijn recordaantal doelpunten in één seizoen. Hij scoorde ze het het shirt van Ajax. De Deen is goed op weg om dit seizoen beter te doen. "Ik zou erg ontgoocheld zijn als ik mijn record niet breek, maar ik ben ervan overtuigd dat het zal lukken", vertelt hij.

Dolberg is ook aangenaam verrast door het niveau van de Belgische competitie. De top drie in Nederland schat hij hoger in, maar het algemeen niveau vindt hij in België beter. "Hier voetbalt men georganiseerder en fysieker. Soms krijg ik meteen enkele tikken als ik het veld op kom."

De ambitie van Dolberg dit seizoen is duidelijk: "Ik wil meer trofeeën winnen", zegt hij. "Als je na zestien matchen tweede staat, mag je ambitieus zijn." Al voegt de spits eraan toe dat de weg nog lang is en het spel nog beter moet.

Laat er geen twijfel over bestaan: Kasper Dolberg voelt zich uitstekend bij Anderlecht. Op en naast het veld. "Ik denk dat mijn vrouw en ik een plaats gevonden hebben waar we een tijdje kunnen blijven, ja."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.