"Hopelijk kunnen we Jan overtuigen om door te gaan"

ZATERDAG, 25 NOVEMBER 2023, 12:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jan Vertonghen wil de knoop pas na de winter doorhakken, maar als het van Brian Riemer afhangt, gaat de aanvoerder van Anderlecht ook na dit seizoen nog door met voetballen. "Samen met Jesper Fredberg zal ik alles doen om hem te overtuigen om nog één of twee jaar door te gaan", vertelde de coach gisteren op zijn persbabbel.

"Ik hoop dat we erin slagen om hem te overtuigen om zijn carrière nog voort te zetten", aldus Riemer. "Hij had al een prachtige carrière. Wat hij bereikte, daar kan 99,9 procent van alle voetballers enkel van dromen. Hij speelde de finale van de Champions League, speelde meer dan tien jaar in de beste competitie ter wereld, won titels. Ook nu doet hij het nog enorm goed. Hij is een belangrijk figuur voor ons."

"Cruciale pion in ons team"

"Ik zie in Jan niet iemand die aan het einde van zijn carrière is. Hij is een van de meest gemotiveerde spelers. Elke training en elke wedstrijd opnieuw. We hebben een scorebord waarop we bijhouden wie de meeste wedstrijdjes wint op training: Jan is daar nummer één. Dat zegt alles over zijn karakter. Hij wil alles winnen, wat het ook is. Hij is zo hongerig om de club succes te brengen en elk weekend te presteren."

"Jan is een cruciale pion in ons team. Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om hem samen met Jesper te overtuigen om nog één of twee jaar door te gaan. Natuurlijk moet hij dat ook met zijn vrouw bespreken. We zullen zien wat de toekomst brengt."

"Enkel is geen probleem meer"

De enkelblessure die enkele weken geleden even zorgen baarde, is intussen volledig verleden tijd. "Jan is volledig fit", aldus Riemer. "Ik moet trouwens zeggen dat de Belgische nationale ploeg en bondscoach Tedesco het heel professioneel hebben aangepakt. We willen allemaal hetzelfde: een fitte Jan Vertonghen en dat voor een lange tijd. Zodat hij naar het EK kan gaan voor België en voor ons het seizoen verder kan afwerken."

"Jan had een klein probleem met zijn enkel na die tackle tegen Cercle. De reden dat hij gewisseld werd, was omdat het mogelijk was. Niet omdat er een probleem was. Nu is hij volledig fit. Er is geen enkel probleem meer. Ik ben wel blij dat de bondscoach onze wensen heeft ingewilligd en hem niet overbelast heeft tijdens de interlandbreak."
 

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.