WK vrouwenvoetbal 2027 in Lotto Park?

WOENSDAG, 25 OKTOBER 2023, 20:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES De voetbalbonden van België, Nederland en Duitsland hebben vandaag aangekondigd zich samen kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. De Belgische voetbalbond heeft bij Anderlecht geïnformeerd of Lotto Park wedstrijden wil ontvangen.

België zou graag speelsteden hebben in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel. Het Koning Boudewijn-stadion zal alvast geen wedstrijden ontvangen. Het stadion voldoet niet aan de FIFA-normen en de stad Brussel (eigenaar van het stadion) is niet bereid om de nodige investeringen te doen hiervoor.

Daarom informeerde de voetbalbond bij Anderlecht of Lotto Park in aanmerking komt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens de krant bestudeert Anderlecht momenteel het voorstel. De kans is immers reëel dat de club extra investeringen moet doen om het stadion WK-klaar te maken. De vraag is of het sop de kool waard is.

Op 8 december zal de kandidatuur van België, Nederland en Duitsland officieel worden ingedien bij de FIFA. Op 17 mei volgend jaar wordt gekozen wie het WK mag organiseren. Ook Brazilië, Zuid-Afrika en het duo VS-Mexico willen het WK binnenhalen.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.