Marcenio: "Ik wil gewoon blijven winnen"

DONDERDAG, 12 OKTOBER 2023, 09:55 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marcenio kwam tijdens de zomermercato naar RSCA Futsal. De Braziliaan (35) werd gehinderd door blessures maar is nu volledig fit.

Aanvankelijk combineerde Marcenio gras- en zaalvoetbal, maar al vroeg in zijn carrière maakte hij een definitieve keuze. "Beide sporten zijn erg populair in Brazilië. Op mijn achttiende wist ik al dat ik voor zaalvoetbal zou kiezen. Met mijn techniek voelde ik me helemaal op mijn gemak. Ik ben opgegroeid in de buurt van Brasilia, de hoofdstad van Brazilië. Tot 2012 speelde ik voor Carlos Barbosa in mijn thuisland. Daarna begon mijn Europese avontuur. Zes jaar lang speelde ik voor Ugra Yugorsk in Rusland. In 2016 won ik met dat team voor het eerst de Champions League door Intermovistar in de finale te verslaan."

Barcelona
Marcenio trok vervolgens het shirt van Barcelona aan. Met dat team won hij vier landstitels, vier Spaanse bekers, drie Supercups en nog twee Champions Leagues. Marcenio won ook twee keer de Copa Libertadores en heeft meer dan 50 caps voor Brazilië. 

En nu Anderlecht
"Ik wil gewoon blijven winnen. In het begin was het moeilijk. Ik was geblesseerd en mijn familie zat in Zuid-Amerika. Vandaag gaat alles goed. Natuurlijk kan je Barcelona niet vergelijken met Anderlecht, maar ik ben aangekomen bij een club die volop in beweging is. De mensen werken hier goed. Vorig jaar schakelde Anderlecht verrassend Barcelona uit. Dat deed pijn, maar nederlagen horen nu eenmaal bij futsal.

Champions League
"Aan het einde van de maand komen de twee teams elkaar weer tegen in de Champions League, maar dan sta ik aan de andere kant. Ik heb vijf jaar voor Barcelona gespeeld en ik heb een aantal unieke herinneringen. Mijn twee andere overwinningen in de Champions League waren natuurlijk hoogtepunten. Vrijdag zal ik net zo gemotiveerd zijn als we Herentals ontvangen."

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.